Lososovo-špenátové rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenRýži opláchneme a necháme okapat na sítku. Cibuli nadrobno nakrájíme a lžíci oleje necháme zesklovatět, přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli opečeme. Přidáme kostky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rýži opláchneme a necháme okapat na sítku. Cibuli nadrobno nakrájíme a lžíci oleje necháme zesklovatět, přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli opečeme. Přidáme kostky…
Konzervované maso tuňaka i lososa necháme okapat. V misce pak rozmícháme vidličkou rybí masíčko a smícháme s majononézou, nebo hustou zakysanou smetanou a pak vmícháme…
Lososa opláchneme, usušíme, narkrájíme na velké kostky, osolíme a posypeme trochu kořením Aglio peperoncini. Na lžíci oleje z rajčat osmahneme cibulku, pórek a přidáme…
Na oleji necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibulku a přidáme lososa nakrájeného na kousky cca 1x1 cm (nebo i menší). Přidáme na plátky nakrájený česnek a…
Když budeme používat čerstvého lososa tak si ho umyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Posolíme a popepříme , nakrájíme si cibuli na kolečka a česnek na kousky, poklademe…
1. Lososa nakrájet na tenké plátky (sousta) a dát do misky se šťávou z limetky, solí, pepřem, koprem a 1 lžící oleje. Alespoň na hodinu do lednice, občas ho otočit. 2…
Listové těsto rozkrojíme dva pláty. Špenát spaříme, pokud je mražený tak rozmrazíme a důkladně zbavíme vody. Česnek posekáme najemno a necháme zrůžovět na másle. Přidáme…
Maso vložíme do nádoby, z obou stran opepříme a osolíme. Zalijeme trochou olivového oleje a necháme na chvilku odstát. Mezitím si rozpálíme v rendlíku oříšek másla,…
Do mísy nasypte gril koření a smíchejte s olejem - tímto natřete lososa z jedné strany a z boků. Zabalte lososa do alobalu a dejte péct do trouby - 220 °C, 20-30 minut.…
Na pánvi na másle osmahneme kousky lososa. Přidáme smetanu, víno, citronovou štávu a vodu. Uvedeme do varu, přidáme parmazán a necháme ho rozpustit. Přidáme nasekané…
Ve větší hlubší míse si smícháme ingredience na marinádu. Očištěné filety marinádou potřeme a necháme odležet alespoň hodinu v chladu.Na pánvi při střední teplotě…
Nejdříve nastavte Lauben Sous Vide Stick, aby se vám předehřála voda. Teplotu nastavte podle toho, jakou úpravu lososa preferujete. My doporučujeme médium, pro jehož…
Marinovaný losos je typická chuťovka spíše pro severské země. Zkuste si jej připravit i vy doma, k večeři nebo na významnou oslavu. Filet lososa je naložený 3 dny v…
Připravte si tatarák z lososa tak, abyste si mohli vychutnat přirozenou a ničím nerušenou rybí chuť. Tatarák z lososa podávaný na lehounce očesnekovaných topinkách je…
Už je to dávno, kdy losos byl běžnou rybou v českých řekách a chudina ho pokládala za své nejobyčejnější jídlo. Dnes je vše jinak. Stále si na něm sice pochutnáváme, ale…
Kuskus nasypte do mísy, přidejte citronovou šťávu, česnek a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte 2 lžíce olivového oleje a nechte cca 10 minut stát. Po deseti minutách…
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě.Rybu osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou. Na pánvi pečeme nejdříve kůží dolů asi 4 minuty a pak otočíme a dopékáme…
Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit.Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou.Necháme okapat a přebytečnou vodu…
Brambory uvaříme doměkka. Vychladlé rozmačkáme.Lososa necháme rozmrazit, nasekáme na malé kousíčky. Přidáme sůl, pepř, sypkou červenou papriku, nasekanou omytou…
Všechny ingredience (krom lososa) promícháme.Pokud budeme grilovat na kontaktním grilu, použijeme na marinování veškerou marinádu. Pokud budeme grilovat na dřevěném…
Osušený filet namočte na 15 minut do rumu kůží nahoru (stačí na dně misky 0,5cm). Poté filet opláchněte vodou a osušte papírovou utěrkou. Z misky vylijte rum a vytřete…
Filet z lososa umyjeme a odstraníme z něj kůži (můžeme ji ale klidně nechat). Filet rozkrojíme.Lososa z obou stran okořeníme kořením na ryby.Rozpálíme grilovací pánev a…
Lososové filety necháme rozmrazit, z obou stran osolíme, opepříme a posypeme koriandrem a grilovacím kořením. Vše raději s citem neb maso nechceme "přeostřit".Na větší…
Lilet z lososa rozpůlíme, osolíme a obalíme v mouce, do které jsme dali koření. Na pánvi rozpálíme olej a lososa ze všech stran pozvolna smažíme. V kastrůlku povolíme…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami