Lehký salát s lososem
Recept ještě nebyl hodnocenNové brambory mají sezonu zejména na začátku léta. A zrovna léto vybízí k lehčím pokrmům. K takovým patří i tento svěží a lehký salát s lososem a křupavým zeleným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nové brambory mají sezonu zejména na začátku léta. A zrovna léto vybízí k lehčím pokrmům. K takovým patří i tento svěží a lehký salát s lososem a křupavým zeleným…
Kuskus nasypte do mísy, přidejte citronovou šťávu, česnek a promíchejte. Zalijte vývarem, přidejte 2 lžíce olivového oleje a nechte cca 10 minut stát. Po deseti minutách…
Když budeme používat čerstvého lososa tak si ho umyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Posolíme a popepříme , nakrájíme si cibuli na kolečka a česnek na kousky, poklademe…
Lososa zakapeme citrónovou šťávou a necháme nejméně 20 minut odležet. Poté osolíme a opečeme na másle - asi 4 minuty z každé strany (propečenost sledujeme z boku filetu …
Lososa očistime, rozdělime na pásky a ponecháme i s kůží. Pokapeme půlkou citrónu a necháme chvilku odležet. Před tepelnou úpravou zlehka posypeme citrónovým pepřem.…
Nejdříve dáme celý filet z čerstvého lososa do pekáče, rybu osolíme, posypeme kořením na ryby a pečeme na 170 stupňů přibližně 20 minut. Poté si nakrájíme a omyjeme…
Z ingrediencí vytvoříme marinádu, do ní naložíme na hodinu omyté a osušené filety.Vyjmeme z marinády a na rozpálené pánvi (nebo lépe grilu) z obou stran prudce opečeme.…
Lososa si osolíme, opepříme, posypeme otrhaným tymiánem. Pokapeme citronový olejem. Necháme zhruba dvě hodiny odležet. Na rozpálenou pánev dáme zbytek oleje a lososa…
Filátka zbavíme kůže, omyjeme a osušíme. Překrájíme na větší kousky.V hrnci, ve kterém budeme polévku vařit, rozpálíme olej a máslo. Vhodíme lososové kousky a opékáme,…
Ve hmoždíři si rozdrtíme čerstvé bylinky bazalku, petržel, oregano. Přidáme šťávu z půlky menšího citronu a 2 lžíce olivového oleje. Touto směsí potřeme lososa a můžeme…
1.Zprudka opečte kousky lososa 2.Troubu předehřejeme na 180°C.Koláčovou formu vymažeme máslem a vyložte toustem. Přidejte lososa 3.Smetanu,sýr,vejce,sůl a pepř…
Gril v troubě rozpalte na maximum. Lososa nejdříve zbavte šupin tak, že proti jejich směru přejedete několikrát nožem po kůži ryby. Všechny porce ryby pořádně omyjte…
Filety umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kusy. Osolíme a opekáme na oleji. Najprv opekáme kožou dolu. (Pred opekaním môžeme posypať obľúbeným korením - citrónové…
Lososa jsem omyla, osušila a položila do pekáčku kůží nahoru. Pak jsem ho pokapala olivovým olejem, posypala všemi třemi druhy semínek, osolila, opepřila a podlila…
Lososa potreme olejem, trosku osolíme, opeprime a zabalime do alobalu. Dame na pekacek a peceme ve vyhrate troube na 190 C, asi 15 minut. Pote vyndame a zkontrolujeme,…
Lososa okořeníme tymiánem, rozmarýnem, přidáme bazalku a nakonec nepatrně ocitronujeme. Položíme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě cca 25 minut.…
V misce nebo hlubokém talíři vymícháme marinádu z oleje, citronové šťávy, jemně strouhaného zázvoru a česneku. Filety lososa osolíme, opepříme, potřeme připravenou…
Spaříme si špenát (dáme do cedníku a přelijeme vroucí vodou), dále odstraníme kůži z lososa a nakrájíme na kostky. Zlehka orestujeme na olivovém oleji. Nyní nakrájíme…
Mangold nakrájíme na proužky, vložíme do vroucí osolené vody a 2 minuty necháme spařit.Poté scedíme a propláchneme ledovou vodou.Necháme okapat a přebytečnou vodu…
Lososa osolíme, položíme na větší kus alobalu, zakapeme olivovým olejem, navrch položíme rozmarýn a kolečka citrónu. Zabalíme do alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na…
Očistíme si lososa, kosti jdou skvěle vytáhnout klasickou škrabkou na brambory. Dále si toto maso nakrájíme na kostičky a opláchneme studenou vodou, nesolíme. Na…
V misce promícháme hummus s bílým jogurtem.Připravíme plátky žitného chleba, které namažeme vytvořenou směsí, dozdobíme tenkými plátky lososa, přidáme kapary a dozdobíme…
Zapneme troubu na 180 °C. Filet lososa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme limetkovou šťávou nebo citronem a opepříme. Z obou stran rychle opečeme…
Dáme vařit brambory. Lososa opláchneme, položíme na velké prkénko kůží nahoru tak, aby část prkénka s širší částí ryby ( od hlavy), byla nad dřezem. Nožem od ocasní…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Chorvatsko na talíři: Zapomeňte na paštiku a ochutnejte vynikající černé rizoto nebo pikantní guláš s klobáskou
Jste v jídle notoricky vybíraví? Máme pro vás tipy, jak s tím zatočit!
Pečeme s Ivou: Tmavý žitný chleba připravíme velmi snadno. Nejlépe chutná s jemnou tvarohovou pomazánkou a pažitkou