Pletená cukrářská vánočka a čertíci
Recept ještě nebyl hodnocenVe vlažném mléce s lžičkou cukru necháme vzejít kvásek, rozpustíme heru.V míse smícháme mouku, cukr, sůl, anýz, citrónovou kůru, trochu mléka, žloutky a kvásek.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ve vlažném mléce s lžičkou cukru necháme vzejít kvásek, rozpustíme heru.V míse smícháme mouku, cukr, sůl, anýz, citrónovou kůru, trochu mléka, žloutky a kvásek.…
Vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Přidáme mléko, olej a mouku smíchanou se sodou a skořicí. Nakonec do těsta vmícháme marmeládu. Na vymaštěný a strouhankou vysypaný…
Těsto vyrobíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme v uvedeném pořadí suroviny na těsto a zapneme program na výrobu těsta. Jablka oloupeme, vybereme jádřinec a…
Rezne na tenko naklepeme, okoreníme, potrieme horčicou, rozložíme šunku.Na každý plátok mäsa položíme kúsok Nivy a kúsok Hermelínu, pridáme mandĺové lupienky, zvinieme,…
1. Předehřejeme troubu na 200°C. 2. Smícháme 3 hrnky mouky, prášek do pečiva, sodu a sůl ve středně velké míse, dáme stranou. 3. Utřeme máslo a cukr v robotu dohladka,…
Filety tresky částečně rozmrazíme, osušíme, osolíme, okořeníme oreganem a lehce pepřem. Smícháme si strouhanku, mandle a kokos. Rozšleháme, osolíme vejce a filety…
Mandlove lupienky oprazime na suchej panvici. Nechame vychladnut. Brokolicu rozdelime na ruzicky a nad parou ju sparime, pripadne dame do mierne osolenej vriacej vody…
Rybu zalijeme kefírem a necháme 2 hodiny odležet. Z druhé části kefíru uděláme těstíčko tak,že do něj vejce,bílé víno,mouku a část lupínků. Odleželou rybu obalíme v…
1. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku, maizenu a bílkový sníh. Vymazanou a vysypanou…
Dáme si vařit těstoviny. V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku a smažíme na mírném ohni za občasného míchání asi 5min., pak přidáme česnek a opékáme…
Krůtu očistíme, omyjeme a osolíme.Rohlíky nakrájíme, přidáme smetanu (pokud není, lze nahradit mlékem a změklým máslem), osmaženou cibulku, ochutíme vegetou, pepřem,…
Ze surovin uděláme těsto a rozprostřeme do kulaté dortové formy. Náplň uděláme tak, že podusíme asi 10 min, nakonec přidáme škrobovou moučku a dáme na těsto. Suroviny na…
Klasicky zaděláme kynuté těsto, které pak vyválíme na plát.Potřeme ho změklým máslem a pokapeme rozpuštěným medem. Stěrkou med v másle rozetřeme a na tento základ pak…
Vláčná kefírová buchta je upečená rychle a její přípravu zvládne i úplný začátečník. Politím čokoládovou polevou se zakysanou smetanou buchta získá osvěžující chuť.
Není nic lepšího, než si po nedělním obědě dopřát něco na mlsání. Můžete si zpříjemnit den pohárkem s rebarborovým rozvarem a jemným smetanovo-mascarpone krémem.…
Pracovní desku lehce podsypeme hladkou moukou a listové těsto vyválíme na obdélník 20x30 cm o tloušťce cca 0,5 cm (já použila již vyválené těsto).Plát na delší straně…
Do pekárny dáme tekuté suroviny, pak sypké a použijeme program Těsto. Vykynuté těsto propracujeme, vyválíme, potřeme povidly, posypeme kůrou, ořechy a sušeným ovocem a…
Všechny ingredience smícháme v míse.Těsto pak nalijeme na plech s pečícím papírem nebo fólií, poklademe ovocem a posypeme mandlovými lupínky.Dáme do předehřáté trouby a…
Droždí rozdrobíme, pocukrujeme a polijeme trochou vlahého mléka, promícháme a necháme vzejít. Do mísy přesejeme mouku, promícháme se solí a přidáme ostatní přísady i s…
Rebarboru umyjeme nakrájíme na špalíčky a dáme na plech vyložený pečícím papírem, posypeme třtinovým cukrem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C, 15-20 minut. Vločky…
Hrozny opláchněte, nechte okapat a dejte do mísy. K hroznům přisypte 2 lžíce cukru z dávky 170 g, přidejte mandlové lupínky, skořici, vše zamíchejte a dejte stranou…
Prosetou hladkou mouku, špetku soli, 1 vejce a mléko rozšleháme elektrickými metlami na hladké těsto, které necháme zhruba 30 minut na chladném místě odležet. U zbylých…
Vychlazené pomeranče oloupeme a nakrájíme na 1cm silná kolečka, tato ještě na 6 dílků. Mátu a cukr umixujeme dohromady v robotu na mátový cukr. Na talíř uspořádáme…
Uvaříme si brambory, ktere po vychladnutí jemně nastrouháme.Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu a tmavou čokoládu ve vodní lázni. Pak obě čokolády zamícháme do brambor…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Bulharský čedar z Balkánu: Pikantní sýr kaškaval může být skvělou surovinou pro náš smažák. Zkusíte to?
Linecký koláč: Upečte si rakouskou specialitu z mandlového těsta s rybízovou náplní!
Velký rýžový manuál: Co je to basmati, jak se vaří jasmínová rýže a kterou použít na rizoto?