Perníkový piškot s ovocem a tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenVejce s cukrem vyšleháme do husté pěny.Opatrně vmícháme mouku a strouhaný perník.Nakonec do těsta vmícháme strouhaný perník.Do olejem vymazaného, a strouhankou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny.Opatrně vmícháme mouku a strouhaný perník.Nakonec do těsta vmícháme strouhaný perník.Do olejem vymazaného, a strouhankou…
Dáme do skleničky mátu, cukr a rozdrtíme.Přilijeme vodu nebo alkohol. Je to na vás.Potom přidáme led a rozmixované jahody nebo maliny.
Pudink rozmícháme v troše studeného mléka, za stálého míchání vlijeme do vřícího mléka s cukrem a povaříme.V horkém pudinku rozpustíme máslo a rozmícháme tvaroh (dobře…
Všechny suroviny zpracujeme a uděláme těsto. Roládové těsto vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 – 200 °C Mezitím si připravíme krém:…
Banány oloupeme a rozřízneme po délce. Pokapeme citrónem, aby nezhnědly. Opečeme na lžíci másla a přelijeme rozmačkanými malinami smíchanými s lžicí medu.
Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, pak postupně zašleháme vejce.mouku Do vyšlehané hmoty vmícháme nastrouhané mandle, polovinu amaretta, zbytek si odložíme a mouku…
V hmoždíři rozmělníme cukr s bazalkovými listy. Pokud nemáme hmoždíř, vystačíme si s miskou a naběračkou. Nemixujeme, bazalka ztratí barvu. V misce promícháme…
Krém: smetany rozšleháme s cukrem a pak pomalu přisypeme pudinkový prášek, až nám vznikne hustší krém. Pak přilijeme mandlový likér (v nouzi pár kapek mandlové příchuti)…
Pokud budeme dělat, těsto v pekárně, nejdříve vlijeme tekuté suroviny, pak sypké (droždí nakonec, nejlépe k cukru, sůl dát od droždí co nejdál) a necháme vymíchat a…
1) Do mixéru dáme kostky ledu a banán a rozmixujeme. 2) Pak přidáme maliny a limonádu a mixujeme na nízkou rychlost asi 20 sekund, aby maliny byly ještě trošku vcelku.
Rozválíme si listové těsto na plát silný půl až jeden centimetr. Vezmeme větší hrneček nebo misku o průměru cca 10cm a vykrájíme z těsta kolečka (pokud máme formičku na…
Banán a hrušku nakrájíme na menší kousky, přidáme maliny a granátové jablko, podle potřeby podlijeme trochou vody a vše rozmixujeme dohladka.
Našleháme bílky se špetkou soli a cukrem do tuhého sněhu.Postupně přidáváme žloutky, 2 lžíce horké vody a 2 lžíce oleje.Pak ručně přimícháme prosátou mouku s práškem do…
1. Část mléka nalijeme do hrnečku, zahřejeme, přidáme rozdrobené kvasnice, lžičku cukru a trochu mouky. Promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek. 2. V míse…
Rozpůlíme ananas,vykrojíme dužinu a dále každý podle své fantazie.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, opatrně vmícháme cukr, žloutky a polohrubou mouku nakonec, těsto rozetřeme na tukem pomazaný alobal, který máme na plechu a pečeme v…
Snítku rybízu a dvě tři maliny si necháme na ozdobu. Zbytek ovoce propasírujeme přes cedník do misky. Přidáme nahrubo nadrcený růžový pepř, olej, balzamiko, hořčici,…
Zmiešajte lemon curd a jogurt tak, aby bola taká mramorová.Rozdelme si do štyroch pohárov (200ml) a dáme do chladničky vychladnúť.Maliny alebo jahody s práš. cukrom…
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do…
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do…
Malou část borůvek s malinami (stačí 3 lžíce) rozmačkejte v misce a dejte na dno sklenic. Až sklenice zalijete mlékem, vrstvy se lehce promíchají a vznikne “žíhaný”…
Šlehačku vyšleháme do tuha a smícháme se zakysankou, vanilkovým a moučkovým cukrem. Dále vmícháme pokrájené jahody a borůvky. Na talíř dáme kulaté piškoty a okolo nich…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Lososový tatarák výborně dochutí kopr, kapary i crème fraîche. A připravit se dá snadno i z uzené ryby
Crème Chantilly: Dokonale vyšlehaná a ochucená šlehačka je základem cukrářského umění
Houbový karbanátek snese srovnání s tím masovým. Krásně voní po majoránce a česnek mu dodá správný říz