Zvěřinový guláš
Recept ještě nebyl hodnocenZvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 151 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,40 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,40 g |
–– mononenasycené | 0,10 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 65,00 g |
– cukry | 50,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí…
Maso z daňka je obecně považováno za nejlahodnější druh zvěřiny díky své výrazné chuti a jemnosti. Pojďte se i vy ve vaší kuchyni přenést na chvíli do podzimního lesa.…
Plněné bramborové knedlíky sypané cibulkou jsou tradičním pokrmem naší kuchyně. Všichni je milujeme. Je škoda, že pro jejich pracnost se na našem stole tato pochoutka…
Maso nakrájíme na větší kostky, opepříme, přidáme rozmarýn, tymián a zalijeme olivovým olejem. Promneme a v zakryté nádobě a chladnu necháme den i dva odpočívat.V…
Žebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské…
Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…
Na sádle nebo oleji osmažíme cibuli dohněda. Přidáme na větší kusy nakrájené kančí maso a restujeme, dokud maso nepustí šťávu.Přidáme papriku a ještě chvilinku mícháme,…
Maso nakrájíme na medailonky a naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme všechny suroviny na marinádu.Maso vložíme do marinády a necháme alespoň hodinku uležet.Na…
Cibuli nakrájenou na jemno opékáme na sádle do hněda. Přidáme cukr, med a necháme zkaramelizovat. Zalijime vymačkanou šťávou ze zelí rozmíchanou s octem. Provaříme,…
Maso omyjeme, odblaníme, vložíme vcelku do marinády z 2dcl vína, balsamica, soli, pepře a drceného jalovce a marinujeme minimálně 24hod. v lednici. Poté přendáme vše i s…
Omyté maso dáme vařit spolu se zeleninou a kořením do vařící vody. Vaříme do měkka cca hodinku. Rozpustíme máslo, zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme celer zakápnutý…
Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme kari pastu, chvíli restujeme a přihodíme maso. Necháme kousky masa zatáhnout a…
Rozpálíme grilovací pánev nebo gril. Sýr nakrájíme na hrubší plátky. Lehce poprášíme kořením a grilujeme z obou stran. Podáváme s brusinkami na listovém salátu.
Čtyři plátky sýru položíme do čtverce tak, aby se trochu kraje překrývaly. Namažeme Nivou smíchanou s máslem, majolkou a pažitkou. Na to přidáme brusinky asi pásek…
Neoloupané hrušky omyjeme, rozpůlíme a lžičkou vydlabeme jádřinec a bubáka. Nasekané ořechy smícháme s nastrouhanou Nivou v poměru cca 1:1.Hrušky zakápneme šťávou z…
Maso smícháme se všemi přísadami a tvoříme malé kuličky, které smažíme na oleji. Můžou se taky upéct v troubě na pečícím papíru, zakápnuté olejem.,
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej a šlehačku a následně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kokos. Těsto vylijeme na olejem vymazaný a…
Červené zelí nakrouháme, spaříme a scedíme.Červenou cibuli a červenou řepu nakrájíme na proužky, dáme do mísy a přidáme spařené zelí.Připravíme dresink. Smícháme krenex…
Jako první ponořte Lauben Sous Vide Stick do vodní lázně a nastavte teplotu na 63 °C a čas na 2 hodiny.Kachní prsa okořeňte dle svých zvyklostí, jen je v tuto chvíli…
Maso lehce naklepeme a přes noc naložíme do marinády z vajec, hořčice, marmelády, utřeného česneku a soli. Poté zprudka orestujeme na pánvi, stačí, aby se maso…
Vejce prošleháme metličkou s mlékem, pudinkem, skořicí, solí a cukrem. Banán nakrájíme na tenká kolečka a pokapeme citronem.Rozehřejeme pánev a směs na ni nalijeme.…
Vejce s cukrem a 2 PL horké vody prošleháme do pevné konzistence. Přimícháme mouku se špetkou sody (nebo se špetkou prášku do pečiva).Těsto nalijeme do keramické formy,…
Smícháme mouku, cukr, sůl, sodu, vanilkový cukr, vejce a máslo a vypracujeme si nelepivé těsto. Necháme ho asi půl hodiny odležet. Švestky vypeckujeme a pokrájíme na…
Zdravá sekaná: Předehřejte troubu na 180° C. Připravte si plech s papírem na pečení. Maso, na kousky pokrájené plátky Chorizy, strouhanku, cibuli, mrkev, rajskou…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Kolik třešní, tolik višní: Čím se liší červené letní plody a kdy na ně vyrazit?
MasterChef Česko: Připravte si zapečenou bagetu! Máme pro vás 10 tipů, čím ji naplnit!
Václav Noid Bárta: Po večírcích mi bývalo špatně, teď mám díky správnému jídlu energie na rozdávání. Smažák si ale stejně dám s chutí