Valentýn-ka pro manžela
Recept ještě nebyl hodnocenkorpus: Ušleháme sníh z bílků. V jiné míse ušlehám žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Až hmota nabude,přidám olej a horkou vodu.stále šlehám,ale opatrně,občas stříká…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
korpus: Ušleháme sníh z bílků. V jiné míse ušlehám žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Až hmota nabude,přidám olej a horkou vodu.stále šlehám,ale opatrně,občas stříká…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme horkou vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva a pomalu přimícháme do vaječné směsi, nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme…
Ze surovin vypracujeme těsto, které dáme na hodinu odpočinout do lednice.Potom tvoříme malé kuličky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem. Vařečkou uděláme v…
Těsto: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme trošku vody a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přimícháme sníh. Upečeme. Krém: V mléce…
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý.…
Korpus: Bílky za postupného přidávání cukru vyšleháme v pevný sníh, po vyšlehání do něj nalejeme žloutky a trochu vody. Ručně zamícháme mouku. Rozetřeme na papír a…
Troubu předehřejte na 220°C (či 200° horkovzduch) a plech vyložte pečícím papírem. Hrušky oloupejte (stopky můžete ponechat), rozpulte a ihned dobře potřete citronovou…
Ze změklého másla a zbylých surovin uhněteme kompaktní těsto a dáme uležet alespoň do druhého dne do lednice.Z těsta válíme tenkou placku asi 0,5 cm a vykrajujeme…
Korpusy: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby). Necháme…
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny, pridala som olej a vlažnú vodu. Múku, celý mak, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a vmiešala. Plech som…
Korpusy: Žloutky utřeme s horkou vodou, přimícháváme pomalu cukr, mouku s práškem do pečiva, nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 35 minut dorůžova (dle trouby), a poté…
Změklé máslo utřete s cukrem do nadýchané pěny (šlehala jsem asi 10 minut). Otáčky snižte a přidejte jedno vejce po druhém. Vždy zašlehejte jedno vejce, a až se spojí s…
Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 kávové lžičky cukru, 1 polévkové lžíce mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít.Mouku prosejeme do mísy, přidáme…
Nejdřív si uděláme roládu-celá vejce s cukrem ušleháme do světla, trvá to tak 5-10 minut a vmícháme přesátou mouku.Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme…
Cukr, změklé máslo a žloutek utřeme do pěny. Pak přidáme ostatní suroviny a ušleháme. Ke konci přidáme sníh z bílku. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a…
Jablka oloupeme a nastrouháme.Do mísy vlijeme zhruba polovinu mléka, přidáme vejce a prošleháme. Pak přidáme mouku se solí a metličkou prošleháme, až nám vznikne…
Máte v rodině oslavence milujícího les? Hajného, myslivce? Nebo bude myslivecký ples a chcete přispět do tomboly? Co takhle dort ve tvaru hlavy divočáka? Nápad je to…
Toto těsto můžeme použít i na jinak tvarované pečivo. Pokud nemáme mlýnek se zdobičkou, použijeme zdobící sáček. Pokud je těsto tuhé a sáčkem se těžce protlačuje,…
Mini koláčky s různými náplněmi bývají lákavým zpestřením na různých oslavách. Jsou velmi jednoduché na přípravu i pečení, zvládne je i začátečník. Můžeme je připravit i…
Linecké cukroví nesmí chybět na žádném svátečním stole o Vánocích. Díky marmeládě je pikantně nakyslé a tak po něm každý rád sáhne. Z tohoto množství surovin si můžete…
Jednoduchý a vláčný perník připravíte snadno z nastrouhané dýně hokaido. Aby chutnal opravdu skvěle, můžete ho vylepšit vlašskými ořechy a rozinkami. Po upečení ho stačí…
Část mouky se v cukroví dá nahradit pudinkem s různými příchutěmi. Těsto se tím trochu přibarví a ozvláštní žádanou chutí a vůní, což ho od ostatního pečiva odliší. Pro…
Jedlá výzdoba má vždycky úspěch, a to nejen u dětí. Připravte na sváteční stůl tato nepečená vajíčka z rumových perníčků. Nadrobené perníčky smíchané s ostatními…
Slávinka, podle které jsou pojmenovány tyto sladké medové pochoutky, má skutečně vymazlený a podrobný recept na pečení. Můžete se jím bez obav řídit. Výsledkem budou…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Lososový tatarák výborně dochutí kopr, kapary i crème fraîche. A připravit se dá snadno i z uzené ryby
Crème Chantilly: Dokonale vyšlehaná a ochucená šlehačka je základem cukrářského umění
Houbový karbanátek snese srovnání s tím masovým. Krásně voní po majoránce a česnek mu dodá správný říz