Bábovka s mascarpone
Recept ještě nebyl hodnocenVejce, tuk, cukr, mascarpone a rum utřít nebo ušlehat.Přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy.Nalít do formy a péci přibližně 40 min na 160-170 stupňů.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vejce, tuk, cukr, mascarpone a rum utřít nebo ušlehat.Přidat mouku s práškem do pečiva, ořechy.Nalít do formy a péci přibližně 40 min na 160-170 stupňů.
Netradiční bochánky, které nás svojí exotickou chutí přenesou na východ k rýžovým polím. Z rýžového těsta tvoříme placičky, které naplníme skvělou kombinací svěžího…
Nepečený korpus z rozdrobených piškotů a másla naplníme vrstvou lahodného krému z mascarpone a šlehačky. Celý dort na závěr polijeme jahodovou želatinou a můžeme…
Jestli máte chuť na dobré řezy, vyzkoušejte tento recept. Díky podmáslí v těstu chutná korpus skvěle. Po upečení ho stačí jen potřít višňovým džemem a jemným krémem z…
Krtkův dort patří mezi nejoblíbenější dorty, milují ho zvláště děti. Recepty na Krtkův dort se většinou liší jen v náplni, která se na banány vrší. Tato náplň je…
Jednoduchá příprava a i přes to skvostně vypadající dort. Čokoládový korpus z ochuceného kefírového mléka je proložený kousky čerstvých jahod a krémem z mascarpone. Na…
Bílky oddělit a vyšlehat s polovinou cukru, žloutky vyšlehat do pěny s druhou polovinou cukru a lžícemi horké vody, nakonec přidat olej.Bílky přelít do žloutků a malinko…
Vsechny ingredience na dort vyslehame, postupne si odebirame mensi mnozstvi do nejake nadobky a testo obarvime potravinarskym barvivem. Peceme v dortove forme max. 1cm…
Celá vejce vyšleháme s cukrem a solí do husté pěny. Poté vmícháme mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.Plech si vyložíme pečícím papírem a rozetřeme na něj těsto.…
Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh. Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných…
Cukr, vejce a horkou vodu ušleháme, přidáme olej a postupně přidáváme za stálého šlehání mouku smíchanou s kypřícím práškem. Těsto vlijeme na menší plech vyložený…
Máte chuť na lehký dezert s ovocem? Vyzkoušejte tento skvělý pečený cheesecake. Křehký korpus z rozdrcených BeBe sušenek je politý jemným krémem z mascarpone. Po upečení…
Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, rum, mouku promíchanou se sodou a špetkou soli, všechno spolu prošleháme metličkou, přimícháme mleté ořechy…
Nejprve vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Přimícháme ke šlehačce zbytek surovin na krém.Sušenky nalámeme na malé kousky a můžeme začít vrstvit.Na dno skleničky dáme…
Do mísy jsem nasypala polohrubou mouku, krupicový a vanilkový cukr, prášek do pečiva a jedlou sodu. Všechny suché suroviny jsem zamíchala a dále k nim přidala vejce a…
Placka: Žloutky oddělíme od bílků, bílky dáme do větší nádoby a vyšleháme do husté pěny, do které postupně přidáme cukr a po jednom přidáváme žloutek. Jako poslední…
Oplatky potřeme z jedné strany griotkou a necháme je nasáknout.Želatinu namočíme, a když je nabobtnaná, vymačkáme ji, zahřejeme a rozmícháme. Mascarpone s tvarohem a…
Změklé máslo s cukry utřete do pěny, po jednom zašlehávejte vajíčka, pozor, srazí se to, ale po přidání mouky se těsto spraví. Přidejte citronovou šťávu, postupně…
Zelené "mechové" dorty jsou stále oblíbené. Jsou jednoduché na přípravu i zdobení. Podle tohoto receptu upečete dort i když právě nevlastníte dortovou formu. A při jeho…
1. Vyšlehat pevný sníh. 2. Vyšlehat smetanu s vanilkovým cukrem. 3. Vyšlehat žloutky s moučkovým cukrem do pěny, k tomu ručně (už ne šlehačem) vmíchat nejprve…
Umícháme těsto. Do 1/3 vmícháme kakao. Na velký plech rozetřeme světlé těsto, na něj v pruzích tmavé a dáme péci asi na 20 min/200 °C. Upečené hustě popícháme špejlí a…
Sušenky rozmixujeme najemno a smícháme je s rozpuštěným máslem. Směs plníme na dno silikonových košíčků na muffiny a nebo do formy na muffiny. A dáme do lednice,…
Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Mouku, prášek do pečiva a kakao promícháme a zlehka přimícháme do pěny. Dno dortové formy vyložíme papírem a vlijeme těsto a upečeme.…
Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. A přesně tímto heslem se řídí i recept na moučník se zvláštním názvem Šmórin. Kakaové těsto s vrstvou svěžího krému a…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
7 tipů na správné rozmrazování potravin: Jak rozmrazit maso, jak ovoce a co s pečivem
Těchto pět znamení nepouštějte ke grilu: Berani umí jen poučovat, Lvi se nesoustředí a snadno spálí všechno maso
Jak v obchodě poznat kvalitní povidla? Hledejte výrobek bez aromat, barviv a zahušťovadel, říká Lukáš Medek