Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šmórin

Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. A přesně tímto heslem se řídí i recept na moučník se zvláštním názvem Šmórin. Kakaové těsto s vrstvou svěžího krému a nadýchanou pařížskou šlehačkou určitě stojí za zkoušku.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

26. 3. 2016 23:48

Suroviny pro 20

20

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 584 kJ / 857 kcal
Bílkoviny36,09 g
Tuky40,21 g
Vláknina9,24 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 403 mg
Sůl1,43 g
Sacharidy82,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Proč "Šmórin"? Tak mu říkávala babička, vždycky jsme od toho kakaa nahoře byly všechny umolousané až za ušima :-) http://www.majamotti.eu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Maja Motti Maja Motti

19. 10. 2021 18:22

martiline: když nám ho delavala stařenka, tak byl nejlepší... Pokaždé si na ni vzpomenu když ho dělám :-)

martiline martiline

19. 10. 2021 18:07

Výborný a na přípravu velmi rychlý zákusek. Moc si pochutnáváme a recept si ukládám mezi oblíbence. Dá se různě zdobit. Fantazie se meze nekladou.
A jinak - já jsem vypadala jako šmórin už při přípravě.

Maja Motti Maja Motti

9. 4. 2017 20:04

Monika: Asi polovina klasického plechu do trouby. :-K

Monika

9. 4. 2017 19:57

Zákusek vypadá lákavě, až bude příležitost, tak ho vyzkouším, ale potřebovala bych vědět, jak velký je nevelký plech?
Díky
Monika

zizala zizala (moderátorka)

19. 3. 2017 10:20

casino: Toho olivového oleje je tam jen jedna lžíce ;-) Myslím si, že když je tam kakao, je úplně fuk, jaký olej tam je. Ale ta jedna lžíce asi není nic, co by se nemohlo oželet :-8

casino casino

19. 3. 2017 09:56

Doma máme jenom EVOO ale na pečení by mi přišlo jakéhokoli oliváče líto, pokud by nebyl pokrutinový;-(
Mascarpone se vyrábí ze smetany:yes: http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-be...
No, pokud ale by se někomu chtělo, může zkusit přípravu i z mléka, že :-) https://www.toprecepty.cz/recept/41282-mascarpone-...

Maja Motti Maja Motti

19. 3. 2017 09:06

mata3636: Nevědomost hříchu nečiní. Olivový olej byl dostupný i za I. republiky, nejenom v dnešní době - to opravdu nevíte? Byl také mandlový, slunečnicový, lněný, dýňový, konopný, makový, sezamový a další. A co se týká mascarpone - babička si dělávala sýr z mléka, který používala na krémy do dortů a cukroví. A také si dělávala tvaroh do koláčů. Těžko asi budu dnes někoho nutit, aby si sýr na zákusek vyrobil sám, proto to mascarpone. Takže než začnete s uštěpačností a dehonestujícími řečmi, stačí se jen informovat.
A než se začnete obouvat do mléka - mluvím o době, ve které žila má babička, kdy na vesnici měli krávu skoro v každém stavení a kvalitního mléka byl dostatek.

mata3636 mata3636

19. 3. 2017 01:16

eva: a určite aj olivový olej

eva

18. 3. 2017 22:57

babička použila mascarpone?

Maja Motti Maja Motti

24. 6. 2016 13:31

Dana : jsou tam 3 PL mouky...

Dana

24. 6. 2016 12:52

Líbí se mi,že je bez mouky,určitě vyzkouším.<3

vilma vildomcová

18. 6. 2016 08:04

vypadá báječně,vyzkouším.:-p

ladus31 ladus31

10. 6. 2016 19:11

Vypadá velice hezky a vyzkouším <3 děkuji :-K

Květa Romančáková

26. 5. 2016 17:14

marie: polevková lžíce a kávová lžička:-8

Maja Motti Maja Motti

19. 5. 2016 07:05

marie: PL = polévková lžíce, ČL = čajová lžička

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krém z mascarpone a zakysané smetany mascarpone se zakysanou smetanou řezy smorin zakusek smorin šmorin řezy recept krem mascarpone zakysana smetana zákusek z mascarpone mascarpone a zakysana smetana moucnik smorin krém s mascarpone šlehačkou a zakysanou smetanou krém ze zakysané smetany a mascarpone zákusky z první republiky recepty zakusky prvni republiky matovi olej recept krém z mascarpone zákusek s mascarpone koláč šmorin recepty na zákusky z první republiky krém z mascarpone a zakysanou smetanou zákusek se se zakysanou smetanou mascarpone

Suroviny: vejce, mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, olej olivový, kakao, mascarpone, smetana zakysaná, cukr moučkový, ztužovač želatinový, šlehačka pařížská, kakao

TopRecepty.cz

Šmórin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4326