Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mouka celozrnná žitná - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Bageta z domácí pekárny

Bageta z domácí pekárny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Vše dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "Těsto". Po vykynutí z těsta vyválíme 2 bagety a necháme ještě asi 10 minut kynout na pečicím papíru na plechu.…

Perník na plech

Perník na plech

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Milujete vůni perníčků? Potom si zamilujete i tuto perníkovou buchtu na plech. V receptu je použita celozrnná žitná mouka, díky které je moučník zdravější a vláčnější.…

heli3

75 min

Celozrnné pečivo

Celozrnné pečivo

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ingredience dáme do pekárny v tomto pořadí. Zapneme program těsto. Pokud bude těsto při hnětení lepivé (dle velikosti brambory), přidáme trochu hladké mouky. Po…

Celozrnný chléb

Celozrnný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Nejprve nalijeme do pečící misky tekuté suroviny, potom suroviny sypké. Nakonec kvasnice. Dbáme na to, aby kvasnice nebyly nasypány přímo na sůl. Pekla jsem jej na…

Farmářský chléb

Farmářský chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Mouky smícháme s kořením. Ve vlažné vodě rozmícháme droždí, ocet a kvásek a nalijeme na moučnou směs. Vypracujeme tužší těsto, během kynutí ho 1-2x "přetužíme". Pak…

Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Zkuste si vyrobit domácí kvásek od základu, je to opravdu jednoduché a výsledek je úžasný.. Do vyšší sklenice s víčkem nasypeme cca 50 g žitné mouky, přilijeme trochu…

Ořechový chléb z podmáslí

Ořechový chléb z podmáslí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

V misce smícháme asi 3 lžíce mouky, cukr, droždí a 3-4 lžíce podmáslí. Na teplém místě necháme vzejít kvásek.V míse smícháme všechny suroviny kromě ořechů, přidáme…

Borůvkovo - rybízová bublanina

Borůvkovo - rybízová bublanina

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Máslo rozpustíme a v míse vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Potom přidáme vejce, kefír a společně vmícháme do hladké hmoty.Polohrubou, špaldovou a žitnou…

MiskaM

100 min

Chléb od selky

Chléb od selky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Selčin chleba je úžasně veliký, tmavý, lehký a moc dobrý i druhý den. Je připravený ze surovin, které nám dává příroda okolo nás. Bude chutnat jako příloha ke guláši,…

cathleen

200 min

Celozrnný žitný chléb

Celozrnný žitný chléb

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Všechny suroviny smícháme a necháme těsto kynout pod utěrkou na teplém místě 60 - 90 minut. Formu si vyložíme pečícím papírem nebo z těsta uděláme bochník a dáme do…

1 2 3 4 7

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více