Domácí špaldové nudle s tuňákem a sýrovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenNa nudle odvážíme mouku do misky a trochu odebereme na podsypání při válení. Do mouky v misce rozklepneme vejce a vidličkou promícháme.Postupně přiléváme vodu a stále…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na nudle odvážíme mouku do misky a trochu odebereme na podsypání při válení. Do mouky v misce rozklepneme vejce a vidličkou promícháme.Postupně přiléváme vodu a stále…
Domácí kváskový chléb vám již při pečení provoní celou kuchyni. Má křupavou kůrku a uvnitř je měkký a lahodný. Na přípravě není nic složitého, jen je třeba nechat…
Z mrkve, oleje, mouky, medu a prášku do pečiva zpracujeme na vále těsto.Těsto vyválíme na tloušťku 5-7 mm, vykrajujeme kolečka (nejlépe skleničkou), která pokladáme na…
Mouku smícháme s rozpuštěným máslem a mlékem. Vypracujeme hladké těsto, které se nám nebude lepit na ruce. Z těsta vytvoříme bochánek a rozdělíme ho na dvě části.Z obou…
Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme nastrouhaný sýr, sůl a rozpuštěné máslo. Rukama vypracujeme bochánek, který necháme 30 minut odležet v lednici.Po půl hodině těsto…
Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní.
Na lžíci olivového oleje orestujeme cibuli, přidáme na kostky pokrájená drůbeží prsa a opečeme. Přidáme zelí, koření, podlít trochou vody a na mírném ohni podusíme asi 1…
Vejce vyšleháme s medem. Přidáme mleté vločky se špaldovou moukou, mlékem, jeden kypřící prášek a grepy očištěné od slupek. Vše dobře promícháme a dáme péct cca na 30 -…
Ze všech surovin jsem rukou vypracovala těsto, které jsem na malou chvíli uložila do lednice, ale nutné to není. Těsto jsem si rozválela na tenčí plát a pak už jen…
Jablka, olej a slad smícháme a necháme půl hodiny stát. Potom k nim přidáme další suroviny.Rozinky zalijeme vroucí vodou a pak propláchneme v sítku pod tekoucí vodou.…
Na tento rychlý moučník potřebujeme jen dva hrnky a mikrovlnku. Jeden hrnek vymažeme máslem a do druhého dáme všechny suroviny. Dobře promícháme. Pokud nemá těsto…
Suroviny na těsto vložíme do domácí pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny. Nastavíme si program "Farmářský bochník".Zbytek necháme na pekárně.
Nejprve si nachystáme makovou náplň. Mák svaříme s mlékem a cukrem. Necháme vychladnout, můžeme přidat trochu rumu, pokud je náplň řídká, ještě zahustíme strouhankou. …
Všechny suroviny zamícháme, utvoříme 2 bulky a pečeme na pečícím papíru 25 minut na 200 stupňů.
Všechny suroviny (kromě listového těsta) dáme do pekárny v obvyklém pořadí,tedy od tekutých po sypké, navrch droždí s cukrem, a necháme pekárnou umíchat. Poté ji vypneme…
Rozmixovanou pohanku, vločky, mouku, vejce, med, sodu a kokosový olej smícháme dohromady, pokud se vám bude zdát těsto řídké, tak přidejte trochu špaldové mouky.Vše…
Valná část palačinek, které spatří světlo světa je udělána z klasické pšeničné mouky. Mnohem zdravější je použít místo ní špaldu nebo jáhly. Zkuste si tyto palačinky…
Vše smícháme, nakonec přidáme sníh z bílků. Nalijeme do kulaté koláčové formy (průměr 37 cm) a pečeme 10 minut na 180 stupňů.Vychladlé potřeme polovinou tvarohového…
Sušené houby zalijte trochou horké vody a nechte chvíli rehydratovat. Brambory omyjte a ve slupce je uvařte v osolené vodě s bobkovým listem do měkka. Poté oloupejte a…
Troubu předehřejte na 180 ºC. Smíchejte mouku, ml.oříšky, ovesné vločky, citr.kůru s prdopečem a jedlou sodou. Ve velké míse vyšlehejte vejce s olejem a cukrem. …
V misce smícháme mouku, vločky (můžeme použít jen celozrnnou mouku), prášek nebo sodu, kakao, skořici a nasekané ořechy. Oloupanou řepu nakrájíme na menší kousky a…
Všechny suroviny dáme do formy pekárny - nejprve tekuté, pak sypké. Sůl dávám do vody, droždí nahoru na mouku, kvásek také, ale do opačného rohu formy.Použijeme program…
V jedné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a zeleným čajem Matcha. Ve druhé míse smícháme mléko, vejce, olej a vše metličkou vyšleháme.Přidáme…
Mouku se solí vysypeme do mísy, přidáme povolené máslo, žloutky a kefír a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Rakouské käsespätzle připomínají halušky. Lehce pikantní máslovou chuť jim dodá sýr z Tyrolska a speciálně osmažená cibulka
Deset tipů na ty nejlepší vanilkové rohlíčky: Máslo místo margarínu, správně připravená mouka a vychytávka se žloutkem
Prázdninová specialita: Řecká rýžová polévka voní po citronu a kuřecím mase. Základem je obyčejný kuřecí vývar