Dalmatské čufty
Recept ještě nebyl hodnocenKuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuličky a šišky z mletého masa jsou velmi oblíbené po celém světě, každá země má svoji tradiční úpravu. Tento recept je na dalmátské čufty s rajčatovou omáčkou. Výborné…
Španělští ptáčci - to je doslova česká klasika, kterou nám pravidelně vařily maminky či babičky. Pokud vás však od jejich přípravy odrazuje pracné zamotávání, pak…
Základní pomazánka z konzervy rybiček je jednoduchá a zvládne ji každý. Rybičková pomazánka je základ svačin a snídaní. Když místo majonézy vmícháte do základu žervé,…
Velmi snadné a hlavně chutné pohoštění. Čtverečky z listového těsta naplníme dle své chuti uzeninou, sýrem, zeleninou a zapečeme. Výborné jsou i vychladlé a skvěle se…
Variací na pomazánky není nikdy dost. Uzená makrela s výraznou chutí dijonské hořčice, k tomu kyselost nakládané okurky , vše zjemněno máslem a vajíčkem. Chléb s touto…
Španělský ptáček patří mezi oblíbené české hotovky. Dušený závitek z roštěnky, naplněný uzeninou, sterilovanou okurkou, párkem a vajíčkem, zalitý omáčkou, nepochází ze…
Zbyla vám po Velikonocích uvařená vajíčka? Můžete z nich připravit jako obvykle pomazánku, nebo tentokrát zkuste vajíčkovou tlačenku. Spolu se salátem a čerstvým pečivem…
Hovězí Stroganov je pokrm pocházející z kuchyně ruské šlechty, který se rozšířil po celém světě. Má mnoho verzí a není tak zcela jasné, která je ta pravá. Všichni totiž…
Stroganoff je znám jako hovězí minutka. Tento recept vám však přináší jeho kuřecí verzi. Nudličky masa přes noc naložené s kyselou okurkou a cibulí v marinádě z…
Různé nápady, jak využít listové těsto na slané chuťovky. Těsto stačí naplnit sýrem, šunkou, slaninou nebo krájenou klobáskou, vytvarovat a upéct. Jednoduše a rychle…
Maso v celku osolíme, rozpustíme máslo a rychle maso opečeme z obou stran. Poté maso vyjmeme. Do výpeku přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer.Přidáme…
Vařené brambory jsou základem mnoha dalších pokrmů. Pomazánka vytvořená ze zbylých vařených brambor se může stát výborným základem na obložené chlebíčky. Dozdobit na…
Vraťte se v čase do sedmdesátých let minulého století a připravte si skvělý pařížský salát dle tehdejších norem. Odměnou vám bude skvělá svačinová pochoutka, která…
Fazolky můžeme připravit na hodně způsobů, avšak nejoblíbenější je z nich smetanová omáčka. Sterilované okurky dodají kyselost, zároveň můžeme trochu přisladit a osolit.…
Jemné vepřové ragú přímo láká k vyzkoušení. Variant můžete najít hned několik, každá rodina má svůj osvědčený recept. My pro vás máme inspiraci, jak ho dělají na…
Vzpomínka na klasickou kuchyni dřívějších restaurací dovedená do dokonalosti domácí přípravou, to je doměkka dušené vepřové maso s lahodnou omáčkou. Pokud ho doplníme…
Zatímco u víkendového oběda si rádi pochutnáte a máte většinou čas připravit složitější recept, v týdnu člověk hledá inspiraci v receptech, které jsou co nejrychlejší.…
Buřty oloupeme a rozkájíme na půlky a ty pak na čtvrtky.Do kastrůlku vhodíme na rozpálený olej nahrubo nakrájenou cibuli a orestujeme do růžova.Pak přidáme špekáčky a…
Velmi oblíbená forma podávání surimi - nebo-li krabích tyčinek. Salát se hodí na plátky veky nebo jako sytý svačinový. Levná alternativa skutečného salátu z humrů.…
Recept na velmi oblíbenou omáčku. Díky tomu, že nebudete maso plnit a vázat jako klasické ptáčky, ušetříte čas při přípravě. To jistě uvítáte. V uspořené době můžete…
Pomazánky jsou výbornou volbou ať už jde o svačinu do školy, doma nebo třeba o večeři ze studené kuchyně. Vyzkoušejte tuto pravou bulharskou z vařeného hovězího masa a…
Svěží letní oběd, který vás zároveň zasytí? To je vajíčkový salát! Díky bramborám vám dodá pocit plnosti, kyselé okurky mu dodají říz a vajíčka se postarají o…
Roláda nemusí představovat pouze piškotové těsto s lahodným krémem a bohatým zdobením. Vyzkoušet můžete i roládky naslano, třeba z toustového chleba. Plnění a zdobení je…
Pomazánek není nikdy dost, zejména těch tvarohových. Získaly si nás svěží chutí, která je vyhledávaná v horkých letních dnech. K přípravě hradecké pomazánky budete kromě…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Méně známé a opomíjené suroviny vhodné pro racionální výživu
Alobal jako šikovný pomocník nebo hazard se zdravím? Do některých potravin se z něj mohou uvolňovat nebezpečné látky
Vynikající ořechový chlebíček podle babičky Elišky je krásně nadýchaný a využijete do něj zbytky ořechů z Vánoc