Polévka z vepřových žebírek po vietnamsku
Recept ještě nebyl hodnocenŽebírka nakrájíme na proužky podle kostí a opraná dáme vařit do vroucí vody. Když se začne tvořit pěna, vodu slijeme, žebírka opláchneme pod tekoucí vodou, dáme znovu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žebírka nakrájíme na proužky podle kostí a opraná dáme vařit do vroucí vody. Když se začne tvořit pěna, vodu slijeme, žebírka opláchneme pod tekoucí vodou, dáme znovu…
Ledvinky mnoho z nás připravuje klasickým způsobem na cibulce s troškou kmínu. Ale proč neudělat z ledvinek něco netradičního, což závitky zajisté jsou. Jako příhoha se…
Kampotský fermentovaný pepř je úžasné ochucovadlo pro milovníky pikantní chutí. Připravte si s jeho použitím kuřecí prsa s jemnou smetanovo-pepřovou omáčkou a pochopíte,…
I jen pro jednoho můžete vykouzlit skvělý hamburger se sýrem. Od samotné přípravy mletí masa až po kompletování celého hamburgeru, je to vše ve vašich rukách. O to větší…
Drůbeží skelety jsou ideální na přípravu vývaru. Maso obrané z kostí pak lze využít v mnoha rychlých a chutných jídlech. Pikantní drůbeží salát uvítají milovníci sytých…
Cukety jsou natolik přizpůsobivé v kuchyňské úpravě, že jimi lze nahradit i nedostatek okurek k nakládaní. Dobře vychuceným nálevem lze cukety vyladit takřka k…
Dýni omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Hokaido nemusíme loupat, kůrka během vaření změkne. Kuřecí maso nakrájíme na kousky.…
Nakrájíme pórek, lehce osmažíme na sádle s kmínem, přidáme trošku vody a brambory nakrájené na kostičky, vše chvilku podusíme.Přidáme zbytek vody, bujón, sůl, pepř,…
V malé mističce promícháme hořčici a rozpuštěný med. Lososa nakrájíme na plátky, které dáme na plech s pečícím papírem, který jemně vymastíme olivovým olejem (aby se…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
V papíňáku uvaříme 3-4 větší červené řepy.Necháme vystydnout a nastrouháme ji na hrubém struhadle.Vložíme sterilovaný hrášek s mrkví a na kostičky nakrajených 5 větších…
Okurku a ředkvičku nakrájíme na tenké plátky, cibuli na proužky. Smetanu smícháme s nasekanou bazalkou, olejem a solí s pepřem.Zeleninu promícháme a zalijeme zálivkou.…
Rybí maso by mělo být nedílnou součástí našich jídelníčků. Připravit je chutně a s výbornou přílohou nemusí být nic složitého. Stačí dobře okořenit, přidat výraznější…
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
K dobré náladě patří i lákavé ďobání z hostitelem nachystaných talířů. Nemusíte kupovat obligátní chipsy, pokud věnujete čas přípravě kořeněných bramborových spirálek.…
Oba druhy paprik, rajčata a červené ředkvičky omyjeme a pokrájíme na kolečka.Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kousky a zpěníme na oleji…
Velmi netradičně vypadá tento pečený a uzeným masem plněný chlebíček na řezu. Kynuté těsto potřené sádlem doplníme nastrouhaným parmezánem a nadrobno nakrájeným uzeným…
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a srolujeme. Zajistíme je kovovými jehlami.V pekáčku zahřejeme zbytek másla a roládky na něm opečeme ze všech…
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme žloutky, strouhanku, sůl a pepř. Propracujeme těsto a pomocí lžic tvoříme noky, které dáme na 1-2…
Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme a rozšťoucháme. Přidáme žloutky, strouhanku, sůl a pepř. Propracujeme těsto a pomocí lžic tvoříme noky, které dáme na 1-2…
Zdánlivě obyčejná sýrová pomazánka dostane úplně jiný rozměr pokud se využije síla jarních bylinek. S medvědím česnekem bude chutnat na chlebu, bílém pečivu nebo třeba i…
Dlouhé, štíhlé fazolové lusky jsou neprávem opomíjenou zeleninou, která má v kuchyni spoustu možných uplatnění. Dají se zabalit do plátků šunky, obalit a usmažit jako…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Řecký koláč portokalopita podle Josefa Maršálka: Snadný moučník voní mandlemi a je vláčný díky pomerančovému sirupu
Vyhlášený kuchař Miroslav Kalina dělá na Vánoce kapra po Novohradsku, který voní česnekem a na přípravu je snazší
Jak snadno a rychle nakoupit potraviny? Online!