Křupavý salát z červené řepy
Recept ještě nebyl hodnocenČervenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme vařit na 15 minut od doby varu. Slijeme, přendáme, nejlépe do kovové mísy a po chvíli dáme vychladit do lednice…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme vařit na 15 minut od doby varu. Slijeme, přendáme, nejlépe do kovové mísy a po chvíli dáme vychladit do lednice…
Jetel, pampeliškové listy, šťovík a rajče nakrájíme. Přidáme polníček a celé sedmikrásky.Osladíme, přidáme balzamikový ocet a pomerančový olivový olej. Dobře promícháme.
Uhorky, papriku a paradajky nakrájame na malé kocky.Pridáme uvarenú sóju, sekanú vňať, jemne strúhaný chren, nadrobno nakrájanú cibuľu a premiešame.Olej premiešame s…
Do vroucí vody s trochou soli či pár kapkami octa dejte vařit vejce (opatrně je tam vložte lžící, ať neprasknou). Nastavte si kuchyňský budík na 7 minut a vařte na…
V první řadě rozpálíme malé množství oleje (nedávat oleje moc, aby omeleta nebyla moc mastná).Rozšleháme vajíčka, přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželku. Do rozpálené…
Sardinky aj s olejom, olivový olej, jogurt, korenie a soľ rozmixujeme dohladka.Sardinkovú zmes dobre premiešame so sójou. Ochutíme korením a soľou púodľa chuti.Na…
Polníček lehce omyjeme a dáme do misky. Přidáme nakrájené ovoce, promícháme a nakonec vsypeme do salátu konopné semínko a pistácie. Surovinami nešetřete, všeho si dejte…
Ze surovin na palačinkové placky umícháme těstíčko, které by mělo být trošičku hustší než palačinkové (aby se nerozteklo samo po pánvi). Na lehce vymaštěné pánvi uděláme…
Jako první jsem připravila omáčku. Ananas jsem nakrájela na kostičky a rozmixovala v mixéru do hladka. Potom jsem ho přendala do kastrůlku společně s citronovou šťávou,…
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout.Polníček omyjeme, vložíme do mísy, přidáme oloupanou a na kousky nakrájenou mandarinku. Zakápneme lžičkou balzamikového octa s…
Propláchneme polníček v sítu (dávám polovinu stačí pro 4 os. a další den třeba s jiným ovocem), ovoce nakrájíme, přidáme k okapanému polníčku do mísy. Pak už stačí…
Mrkvu a zeler zvlášť nastrúhame najemno.Na tanier rozložíme polníček a pokvapkáme olivovým olejom.Na polovicu taniera dáme mrkvu, na druhú zeler.Jogurt premiešame s kari…
Šošovicu povaríme v troche vody cca 10 minút (musí ostať pevná). Vody dáme len toľko, aby sa všetka vstrebala. Necháme vychladnúť.Polníček premiešame so šošovicou,…
Na suchej panvici opražíme lieskovce a necháme prechladnúť. Potom nahrubo nasekáme.Na troške oleja orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu, pridáme fazuľky a podlejeme 2…
Zeler nastrúhame najemno, pokvapkáme šťavou a premiešame.Pridáme sekané orechy.Vmiešame jogurt, korenie, soľ a ak treba, ešte dochutíme šťavou. Jogurtu dáme toľko, aby…
Na taniere rozložíme polníček, na mesiačiky nakrájané paradajky a papriku.Dyňu nakrájame na malé kocky a na masle cca 5 min za občasného premiešania podusíme. Pridáme…
Zelenú (hnedú) šošovicu namočíme na 3 hodiny, červenú a čiernu na 1-2 hodiny. Namáčame každý druh šošovice zvlášť. Vody dávame málo, len aby boli šošovice zakryté.Na…
Vločky nasypte do mísy, smíchejte se mletým lněným semínkem, rozmarýnem a solí. Zalijte vodou a promíchejte. Nechte pár minut odležet. Zahustěte moukou.Košíčky vyložte…
Toustový chleba jsem opekla v toustovači do křupava. Z avokáda jsem vykrájela pár hvězdiček a ze zbytku udělala krém - zbylé avokádo jsem rozmačkala vidličkou, osolila,…
Polníček dobře propereme, necháme okapat, natrháme na menší kousky, zakápneme malinko olivovým olejem. Přidáme naložené kousky červené řepy, pokrájenou salátovou okurku…
Panenku očištím, omyju a osuším. Prokrojím ji tak, aby mi z ní vznikl plát. Maso osolím, opepřím a doprostřed vložím kus slaniny, kus sýra a snítku citronového tymiánu.…
Zeleninu oloupeme a nakrájíme na osminky. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a okořeníme. Pečeme při 200 stupních do…
Toubu předehřejeme na 220°C. Než se dostatečně rozpálí, vyválíme listové těsto (nebo použijeme již koupený vyválený plát na pečícím papíru), pomažeme ho Cikánskou…
Filet z lososa opepříme, osolíme, pokapeme citronem a oliv.olejem, posypeme bylinkami, tymiánem, provensálským kořením, česnekem a dáme na pečícím papíru péct do trouby…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Léčil dásně námořníků, pomáhá chránit před koronou! Překvapivá fakta o citronu a jeho využití
Smažená cibulka vylepší hrachovou kaši i guláš. K naprosté dokonalosti ji dovede krátké namočení do podmáslí a jeden fígl při smažení
Jak připravit nejlepší grog? Tajemství spočívá nejen v kvalitním rumu, ale ve volbě koření a správném postupu při přípravě