Rakouský kynutý knedlík s povidly (Alpský knedlík)
Recept ještě nebyl hodnocenVětšina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Většina z nás zná tenhle veliký nadýchaný knedlík plněný povidly jako specialitu rakouských horských restaurací. Zkuste si ho ale udělat i Vy jen tak doma podle tohoto…
Máte chuť na tradiční valašské frgále, ale nechcete se zdržovat přípravou kynutého těsta? Zkuste podle našeho receptu připravit frgálovou buchtu, která spojuje tři…
Ta nejjednodušší jídla bývají nejlepší, zvláště když nás k nim pojí nostalgie. Podle tohoto receptu si připravíme svítek přesně tak, jak ho dělávala maminka nebo babička…
Co by to bylo za svatbu bez lahodných domácích koláčků. Můžete je dělat prťavoučké, větší nebo ještě větší. Nahoru použijte švestková povidla, nebo vyzkoušejte třeba…
Máte chuť zkusit něco nového k nedělní kávě? Navrhujeme tento jednoduchý, křehký a lahodný koláč s povidly a vůní skořice. Na stole vypadá krásně a chutná báječně. Jistě…
Koláčky se už celé generace řadí mezi velmi oblíbené moučníky, zejména pokud mají správný poměr těsta a náplně. Zkuste si křehké drobné pečivo podle osvědčeného receptu…
Oblíbenou masopustní pochoutkou jsou koblížky, které nemusí být nutně smažené. Plněné marmeládou, nebo povidly, upečené dozlatova v troubě, potěší svojí příjemnou…
Z prísad vypracujeme hladké cesto a necháme ho 30 min kysnúť.Potom cesto vyvaľkáme na tenko (max 5 mm) na obdĺžnik široký približne 30 cm. Cesto potrieme lekvárom,…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Peciválky - oblíbené vdolečky našich prababiček je dobrota pocházející z okolí Nového Bydžova kolem roku 1860. Jedná se o tradiční štědrovečerní pokrm někde nazývaný …
Máte chuť na moučník s mrkví, ale nechcete péct stále dokola buchtu nebo dort? Vyzkoušejte mrkváče podle našeho receptu. Křehké zvenku, vláčné uvnitř, přesně takové jsou…
Pokud milujete sladko-slaná jídla, tento recept vám bude určitě chutnat. Skvělou chuť a vůni této výborné omáčce dodává skořice a trochu strouhaného perníku. Výborně se…
Nenáročný a šťavnatý moučník připravíme během chvilky pro rodinu i návštěvu. Lité olejové těsto je tentokrát spojeno se zakysanou smetanou, nahoře je vrstva kakaového…
Horkovzdušná fritéza je skvělý pomocník v kuchyni a zároveň šetřič času. Přesvědčit se o tom můžete i v případě pečení těchto skvostných povidlových buchet. Příprava je…
Cítíte tu vůni čerstvě upečených kynutých buchet? To vás láká tento recept na klasiku osvěženou majonézou, která zvláční těsto. Dovnitř pak můžete dát náplň podle vaší…
Upečte tuto jednoduchou, rychlou buchtu, která chuťově připomíná hanácké koláče. Připravte ji z nekynutého těsta a tvarohovo-pudinkové náplně. Na tuto náplň poklaďte…
Nadýchané kynuté koláčky, které jsou plné tvarohu. Skvěle se hodí na narozeniny, svatbu, nebo k nedělní kávičce. Pokud nesníte hned, nemusíte se obávat. Tyto koláčky…
Pokud máte chuť na dobré koláčky, ale nemáte moc času na kynutí těsta, vyzkoušejte tento rychlý recept. Použití taveného sýra do těsta je vskutku nezvyklé, avšak zajistí…
Klasické povidlové šátečky známe jistě všichni. Občas ale není čas nebo chuť na přípravu kynutého těsta, a tak vám přijde vhod rychlý recept na šlehačkové těsto. Je…
Příprava makového závinu podle tohoto receptu je snadná, těsto z několika málo surovin je hotové za pár minut. Náplň voní nejen mákem a povidly, ale i čokoládou a…
Moučníky z mrkve jsou v poslední době čím dál víc oblíbené a není se čemu divit, neboť jsou krásně vláčné. Mrkvové řezy, potřené povidly, s čokoládovou polevou a kokosem…
Rychlý moučník, když vás honí mlsná. Těsto je připravené bleskově a než si odpočine, stačíte si připravit povidlovou nebo marmeládovou náplň. Někdy náplň ani není…
Mini koláčky podle našeho receptu jsou sice z těsta, ve kterém je droždí, ale nenechávají se kynout. Upéct si je můžete jen tak na chuť, ale parádu udělají i jako…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Chlebíčky jsou český unikát. Jak jsme je milovali kdysi a jaké letí dnes?
Okaté palačinky aneb Turecké placky gözleme se špenátem a sýrem se snadno připravují a chutnají skvěle se špenátem a sýrem
10 nejlepších masopustních moučníků: Usmažte si koblihy, upečte vdolky a připravte boží milosti!