Koláčky do pusy
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravíme klasicky kvásek, smícháme všechny suroviny a necháme vykynout těsto. Po vykynutí vyválíme těsto a malou skleničkou vykrajujeme kolečka, která plníme buď…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravíme klasicky kvásek, smícháme všechny suroviny a necháme vykynout těsto. Po vykynutí vyválíme těsto a malou skleničkou vykrajujeme kolečka, která plníme buď…
Méně známé nepečené cukroví, které je výborné a snadné a připravené během chvilky. Těsto vypracujeme z kombinace ořechů a povidel, která jde velmi dobře dohromady.…
Z přísad zaděláme polotuhé těsto - lze i v dom. pekárně. Po vykynutí těsto rozdělíme na 5 bochníčků, ze kterých vyválíme postupně čtyři kola, asi na prst silná.Na…
Múky, soľ a cukor premiešame na doske.Pridáme vajce, jogurt, víno, olej a vo vode rozmiešané droždie. Rukami vypracujeme cesto. Nie je potrebné ho dlho miesiť, len…
Vejce a cukr cca 4 minuty šleháme, poté přidáme limonádu (jakákoli s bublinkami, já dala oranžovou) promícháme a přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a lžíci…
Z mouky, mléka, cukru a droždí zaděláme kvásek a vlijeme ho do mouky, smícháme se solí a práškem a muškátovým květem. Přidáme žloutky a olej a vypracujeme těsto. Necháme…
V teplém mléku s trochou cukru a droždí zaděláme kvásek. Z mouky, kvásku a zbytku surovin vymícháme hladké, nelepivé těsto. Pomoučíme a necháme asi hodinku kynout.…
Mini koláčky s různými náplněmi bývají lákavým zpestřením na různých oslavách. Jsou velmi jednoduché na přípravu i pečení, zvládne je i začátečník. Můžeme je připravit i…
Nejprve si připravíme nádivky podle chuti, jak jsme zvyklí.Do mísy dáme všechny sypké suroviny, nastrouháme k nim kostku droždí a promícháme. Zvlášť rozkvedláme mléko s…
Perníčky, vhodné i pro celiaky, chutnají téměř k nerozeznání od těch normálních. Můžete je promazat povidly a obalit v čokoládě, nebo dle vaší fantazie nazdobit bílkovou…
Snadné šátečky plněné povidly mají v těstě velmi netradiční suroviny. Jsou jí škvarky. Kvásek z droždí je základem do kynutého těsta, které doplníme mletými škvarky.…
Na plněné taštičky s ouškem, vypadající jako maličké visací zámky, můžeme použít jakékoliv oblíbené kynuté sladké těsto. Naše zámečky jsou upečené s tuhými švestkovými…
Špaldovo-žitné perníčky můžete připravit hned ve dvou variantách. Ozdobené rumovou polevou, nebo slepené švestkovými povidly, máčené v čokoládě. Ať už se rozhodnete pro…
Pečené koblížky s náplní uvnitř uvítáme určitě i mimo dobu masopustu. Z kynutého těsta vytvoříme placky, do kterých vložíme oblíbenou náplň a uzavřeme. Dozlatova je…
Z mouky, soli, cukru, kůry, žloutku, vlažného mléka, rozpuštěného vlahého tuku a droždí zaděláme běžným způsobem těsto, které necháme vykynout. Nejlépe je ale použít…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Okurka jako královna zeleniny je náročná a vybíravá. Nemá ráda mrazíky a slimáky, při správné péči se však odmění sladkými plody
Studenti učí vařit studenty. S aplikací List-N-Eat budou v červenci reprezentovat Českou republiku na největším mezinárodním klání startupů v Istanbulu
Slavíme MDŽ: Recepty, které muži hravě zvládnou a potěší jimi své drahé polovičky