Segedinský guláš z hovězího srdce
Recept ještě nebyl hodnocenNa lžičce oleje si orestujeme cibulku a na ní na kostičky nakrájené srdce. Chvíli restujeme, přidáme červenou papriku a zalejeme vodou. Použijeme tlakový hrnec. Dusíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na lžičce oleje si orestujeme cibulku a na ní na kostičky nakrájené srdce. Chvíli restujeme, přidáme červenou papriku a zalejeme vodou. Použijeme tlakový hrnec. Dusíme…
Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzduch 160°C). Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Máslo a cukr vyšleháme, až začne bělat, vmícháme žloutky. Lehce přimícháme tuhý sníh a…
Kuřecí prsa rozřízneme, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme bohatě paprikovou pastou – krémem. Zamotáme každé prso do miniroládky a převážeme nití, aby si…
Korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, do bílků dáme sůl a vyšleháme na hodně tuhý sníh. Pak postupně lehce smícháme žloutky, sníh a prosátou mouku, vylijeme…
Bůček nakrájíme na plátky cca 5 mm široké.Do vhodné nádoby dáme sójovou omáčku, Ramu Cremefine, prolisovaný česnek a koření.Vše promícháme a do vzniklé marinády vložíme…
Ve šlehači našleháme 4 bílky se špetkou soli. Až se utvoří sníh, přidáme cukr. Přešleháme a postupně přidáváme žloutky. Šleháme, až se utvoří bohatá pěna a potom po…
1) Piškot: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, potom postupně zašleháme olej a horkou vodu a šleháme. Ještě nám směs…
Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, snížíme stupeň šlehání na 1 a přidáváme olej,vodu, prosátou mouku s PDP a kakaem. Těsto nelijeme do formy o průměru 25-26 cm na…
Filet z okouna, posolíme hrubozrnnou solí, okořeníme tymiánem a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu. Mezitím si připravíme citronovou omáčku a to tak, že do rendlíku…
Kuřecí maso nakrájíme na nugetky. Do hmoždíře si natrháme přiměřeně bylinek (poměr a množství dle preferované chuti, té které bylinky) přidáme hrubozrnnou mořskou sůl a…
Na dno dortové formy si dáme papír na pečení, boky do poloviny vymažeme olejem a vysypeme hrubou mouku. Kdo nemá papír na pečení tak vymaže celou formu a to doporučuji…
Jogurty necháme přes plátýnko do rána vykapat..není třeba, ale je to chutnější...osladíme, přidáme vyšlehanou šlahačku a podle návodu na obalu přidáme želatinový…
Kuřecí prsa – steaky připravíme tak, že do nich uděláme nožem kapsu, do které vsuneme klínek ze zmrzlých plátků uzené slaniny. Steaky poté osolíme, opepříme po obou…
Těsto: Suroviny smícháme dohromady v hladké nelepivé těsto a dáme vychladit do druhého dne. Vymačkáme do košíčků a pečeme při teplotě 180 °C. Po vychladnutí vyklopíme. …
V robotu našleháme bílky, přidáme cukr, postupně přidáváme žloutky a vyšleháme do husté pěny. Lehce vmícháme mouku a těsto přelejeme na plech s pečícím papírem. Pečeme…
Z uzené slaniny si nakrájíme silnější dva plátky a těchto následně nakrájíme 8 klínků. Vzniklé klínky slaniny dáme na tácek do mrazáku, aby se s nimi dobře králičí maso…
Nejdříve si nachystáme těsto. Já používám chytrého pomocníka - domácí pekárnu, všechny ingredience vložím do DP, zapnu program "těsto" a čekám na výsledek :) Pokud…
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pak po jednom přišleháváme žloutky a postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s cukrem. Upečeme na plechu s pečícím papírem při 170°C …
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno 24. 5. 2024 21:44
Přidáno 24. 5. 2024 16:18
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Slané chuťovky se škvarky: Křupavé škvarkové tyčinky nebo babiččiny škvarkové placičky jsou křehké a chutnají skvěle
Jídelníček Marie Terezie: Milovala šneky z kynutého těsta, ujížděla na sladkém a prosadila pěstování brambor
Grilování levou zadní: Jak správně připravovat různé druhy masa?