Mojito II.
Recept ještě nebyl hodnocenLimetku dobře omyjeme a nakrájíme na osminky. Dvě lžičky třtinového cukru rozdrtíme s pěti lístky máty a čtyřmi osminkami limety. Přilijeme rum, dosypeme ledem a dle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Limetku dobře omyjeme a nakrájíme na osminky. Dvě lžičky třtinového cukru rozdrtíme s pěti lístky máty a čtyřmi osminkami limety. Přilijeme rum, dosypeme ledem a dle…
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Pomeranč pečlivě vydrhneme pod tekoucí vodou, odstraníme případný zbytek stopky a celý pomeranč i se slupkou rozkrájíme na kostky, dáme…
Meloun nakrájíme na kostky. Rum s vodou, cukrem, citronovou šťávou a mátou zamícháme a nalijeme na kostky melounu. Necháme odležet v lednici alespoň 12h. Pro lepší…
Všechny ingredience protřepeme v šejkru s ledem. Přelijeme do sklenky a ozdobíme řezem ananasu s koktejlovou třešní.
Do sklenice dáme cukr, pár lístků máty a tloukem pomačkáme. Přidáme rum, šťávu z poloviny limetky, promícháme, přidáme led a dolijeme džusem. Přidáme řez z limetky a…
1. Z grepu a limetek vymačkáme šťávu na ručním odšťavňovači a vymačkanou šťávu přefiltrujeme přes sítko (např. husté sítko na čaj). 2. Šťávu smícháme s rumem. 3.…
1) Cukr, část melounu, máty, citronovou šťávu a led rozmixujeme a přes jemné sítko přecedíme do vysoké sklenice, v níž již máme na kostky nakrájený meloun, plátky…
Vejce postupně rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 2 žloutky zatím odložíme stranou. Ze zbývajících čtyř žloutků a z cukru vyšleháme pěnu. Bílky rovněž vyšleháme a…
Důkladně omyté a nakrájené pomeranče, mátu a případně i cukr společně ve sklenici podrtíme.Přelijeme rumem a zaházíme ledovou tříští.Dolijeme sodovkou. Hotovo!
Změklé máslo utřeme s cukrem. Přidáme kokos, nastrouhanou čokoládu, citronovou šťávou, rum a vymícháme vláčnou hmotu.Postupně oddělujeme menší kousky hmoty, do jejichž…
Všechny suroviny rozmixujeme a pak nalijeme rum a přidáme sodovku a led.
1) Oloupeme pomeranč a limetku. Z každého dílku se snažíme oloupat šlupku, alespoň trošičku. Poté nakrájíme na menší kousky. V dlani lehce vymačkáme šťávu z obou citrusů…
Vánoční punč nemusí být jednotvárný svou chutí. Zkuste kombinaci bílého rumu, suššího vína a ananasového kompotu. Překvapí vás svou delikátní chutí. A možná vás i…
Každý, kdo doma připravuje domácí vaječný likér má svůj osvědčený recept. K přípravě tohoto likéru budete potřebovat dostatek vaječných žloutků, smetany, kondenzované…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Cuketové bramboráky: Jak na ně, aby byly uvnitř vláčné a na povrchu křupavé
Holka u plotny radí: Jak využít zeleninové natě? Z kedlubnové udělejte zelí, z mrkvové pesto
Majonéza s medvědím česnekem podle Těhotnýho kuchaře: Příprava zabere chvilku a lehce pikantní chuť vás naprosto nadchne