Uzenářský špíz v těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenKlobásu nakrájíme na kolečka, salámy a zeleninu na větší kousky. Napichujeme střídavě na jehlu a nakonec posypeme jakýmkoliv kořením. Z vajíčka, mouky, piva, 1 lžičky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klobásu nakrájíme na kolečka, salámy a zeleninu na větší kousky. Napichujeme střídavě na jehlu a nakonec posypeme jakýmkoliv kořením. Z vajíčka, mouky, piva, 1 lžičky…
Vysočinu pokrájíme na malé kostičky a nasucho pomalu smažíme, až pustí tuk. Je dost tučná, takže olej nebo máslo přidáme případně až po vysmažení nebo vůbec.K vysočině…
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenčí kolečka. Cuketu a žampion důkladně omyjeme a též nakrájíme na tenká kolečka, papriku na silnější proužky. Zapékací misku vytřeme…
Brambory lehce povaříme, částečně zchladíme a rozkrojíme na půl. Každou polovinu lžičkou vydlabeme a plníme připravenou směsí. Směs vyrobíme z nastrouhaného salámu, sýra…
Chléb rozkrojíme podelně na 4 pláty. Každý potřeme jinou pomazánkou a složíme zpět do tvaru chleba. Celé potřeme nějakou pomazánkou co zbyla a oblepíme sýrem. Pak už…
Toustový chleba promazaný pomazánkou: 1. vrstva- pomazánka budapešťská 2. vrstva česneková pom. posypaná nastrouhaným vejcem a jarní cibulka(zelená nať nakrájená) 3.…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Malé zapékací mističky nebo nízké hrnečky bohatě vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vyložíme je plátky anglické slaniny, na kterou položíme vždy po dvou kolečkách…
Oba salámy nastrouháme na slzičkové straně struhadla, eidam a vejce do misky, přidáme povolené máslo, nasekanou pažitku a všechno buď utřeme, nebo prošleháme. Namažeme…
Naskládáme si na tácek nebo podnos na střídačku světlé a tmavé chleby (jako domino) natřeme vrstvou pomazánky a zase skládáme na přeskáčku světlý tmavý až do požadované…
šišce salámu seřízneme spodní část, aby rovně stála, konec každé ze 4 klobásek také seřízneme aby přiléhaly k ,,tělu" a šprjlí je do sebe zaklíníme. Stejně tak hlavu.…
Kloboučky žampionů oloupeme a vydlabeme. Vydlabanou dužinu a nožičky nakrájíme nadrobno. Cibulku nadrobno zpěníme na oleji, přidíme nadrobno nakrájené uzené, osmahneme…
Po zaznění zvukového signálu přidat 100 g na kostičky nakrájeného salámu vysočina. Program KLASIK, velikost II, kůrka střední.
Žampiony očistíme a opatrně odstraníme nohy, které buď pokrájíme do směsi, kterou budeme plnit klobouky steakových žampionů nebo je dáme upéct společně s naplněnými…
Kotlety naklepeme, posolíme, potřeme česnekem. V misce smícháme na kostičky nakrájené salámy a cibuli a poklademe na kotlety. Přidáme eidam, hrst strouhanky a plátek…
Nejdříve uvaříme brambory ve slupce a nakrajíme ne menší kousky a následně na pánvi usmažíme vejce na cibulce společně s vysočinou. Poté na pánev vložíme brambory a je…
Cukety pozdĺžne rozrežeme a vnútro osolíme.Vydlabané vnútro nakrájame nadrobno, pridáme na malé kocky narezaný syr, kapiu a salámu, sekanú vňať a bazalku a premiešame…
Plátky masa naklepeme, nasolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku. Podlijeme trochou vody a maso pocákáme olivovým olejem. Dáme do trouby zapéct asi na 15 minut. Pak…
1)Nejprve si v osolené vodě uvaříme brokolici. Poté ji scedíme a necháme vychladnout. 2)Mezitím si oloupeme brambory a nakrájíme je na tenké plátky. Do Pekáče dáme…
Do Vysočiny jsem zapíchla pomocí špejlí špekáček, nohy jsem udělala z klobásy, ocásek z párku.
V domácí pekárně připravíme těsto (nejprve tekuté, pak suché suroviny, program těsto). Po vykynutí přendáme do dortové nádoby a necháme dalších dvacet minut dokynout.…
Z jednoho konce klobásky ukrojíme konec na ocásek a druhý konec na uši, který ještě překrojíme. Ze zbylých klobás nakrájíme kousky na nožičky. Malé kousky špejlí…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Češi v zahraničí: V Německu ochutnejte currywurst i lehký bramborový salát. Domů si kupte šunku i pivo, radí Nikita z Berlína
Cmunda po kaplicku: Jihočeský bramborák, plněný uzeným a podávaný se zelím je skvělým jídlem do podzimních plískanic
Tučný čtvrtek je tu: Oslavit jej můžete šťavnatým a křehoučkým bůčkem pečeným na zelí, chuť a vůni mu dodá pivo