Propadlá buchta
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny na těsto smícháme - ušleháme, až na povrchu se dělají bublinky.Pomastíme plech, posypeme moukou a těsto vylijeme na pekáč.Tvaroh, vanilkový cukr,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny na těsto smícháme - ušleháme, až na povrchu se dělají bublinky.Pomastíme plech, posypeme moukou a těsto vylijeme na pekáč.Tvaroh, vanilkový cukr,…
Zdravou kaši z ovesných vloček ochucenou mletou skořicí můžete připravit nejen na snídani, ale i oběd či svačinu. Bude chutnat jak dospělým, tak i dětem.
Droždí smícháme s cukrem a vlažným mlékem. Necháme vzejít na teplém místě kvásek.Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Smetanu…
Křehké máslové těsto je základem pro tento šťavnatý jablečný koláč pocházející z anglicky mluvících zemí. Náplní se všeobecně nedoporučuje šetřit, jablka totiž dělají…
Vejce vymícháme se všemi cukry, přidáme med, skořici, sůl, marmeládu a pokud máme, tak perníkové koření. Dále pomalu nalijeme olej a mléko.V mouce rozmícháme kypřící…
Smícháme dohromady všechny sypké ingredience, přidáme tekuté a smícháme dohromady. Mléko přidáme podle potřeby.Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme…
Vymažeme vyšší pekáček a zapneme troubu na 200 stupňů (horní a spodní ohřev). Cukr moučku, prášek do perníku, vejce, skořici, kakao a marmeládu spolu promixujeme…
Z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky společně s cukrem vyšleháme do krémové konzistence.K vyšlehaným žloutkům přidáme nastrouhanou citronovou kůru, mleté mandle a skořici.…
Máte chuť na něco, co je sladké, vláčné a voní po skořici? Pak máme právě pro vás jednoduchý recept, který musíte vyzkoušet. Potřebujete jen pár surovin a minimum času.…
Už vás nebaví dělat štrúdl z listového těsta? Vyzkoušejte něco nového, máme pro vás skvělý recept. Těsto je, díky jogurtu, vláčné, skvěle se s ním pracuje a navíc je…
Mléko lehce ohřejeme a do menší části vlažného mléka dáme lžičku cukru (z odváženého množství), rozdrobíme droždí, překryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek.Do mísy…
Jestli patříte mezi fanoušky čehokoliv smaženého, pak musíte vyzkoušet usmažit jablka. Sladká chuťovka, obalená ve skořicovém cukru, provoněná rumem a vanilkou, vás…
Zpestřete si kávu po nedělním obědě moučníkem. Upečte jablečný koláč, který již za hodinu provoní váš domov skořicí a vanilkou a vykouzlí úsměv na tváři nejenom vám, ale…
O tomto moučníku se vám budou zdát ty nejsladší sny. Příprava se může zdát složitá, ale není, přesvědčte se o tom sami. Obrácený jablečný koláč je doplněný jemným…
Další z receptů na žemlovku. Zde je kromě jablek a tvarohu ještě použit malinový pudink, což částečně ovlivní její chuť. Nicméně žemlovka je tak oblíbené jídlo, že se…
Připravte na nedělní odpoledne bleskurychlý a nápaditý pečený dezert. Meruňkový džem s čokoládou ukrytý v kakaovém korpusu a podávaný třeba s kopečkem šlehačky potěší a…
Tohle nápaditě vypadající pečivo na talíři na stole zaujme na první pohled. A přitom je jeho tvarování velmi jednoduché a zvládnou ho i naše děti. Výsledkem jsou…
Vše spolu dobře promícháme.Těsto dáme do vymazané a vysypané formy nebo na menší plech. Je trochu tužší, tak se toho nelekněte.Pečeme asi 40-50 minut při 180°C.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a solí. Přidáme tuk, vejce a vypracujeme těsto. Než připravíme náplň, dáme odpočinout do lednice.Tvaroh, vejce, vanilkový…
Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu necháme v dostatečném předstihu předehřát na 175 °C.Vejce s cukrem ušleháme do pěny a poté…
Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny,…
Milujete makové koláče, a na jejich upečení zrovna nemáte dost máku? Vyzkoušejte náplň nastavovanou. Přestože je nastavená kaší, nepoznáte to. Je úžasně chutná i voňavá,…
Nejprve připravíme drobenku důkladným promícháním másla, mouky, skořice a moučkového cukru, dokud se nezačnou jednotlivé kousky drobit. Připravenou drobenku uložíme do…
Nejprve připravíme drobenku důkladným promícháním másla, mouky, skořice a moučkového cukru, dokud se nezačnou jednotlivé kousky drobit. Připravenou drobenku uložíme do…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Recept a tipy na linecké podle Mirky van Gils: Aby bylo krásně křehké, nejdříve vyšlehejte máslo se žloutky, radí cukrářka
Historie chleba: Z pšenice se původně dělala jen kaše, později byl bílý chléb symbolem bohatství a ten tmavý byl určen pro chudé
10 snídaní slavných: Královna Alžběta I. si dávala černé pivo, Einstein smažená vejce a Mozart kapouna!