Rajská omáčka s masovými kuličkami
Recept ještě nebyl hodnocenRajská omáčka patří mezi nejznámější klasiku české kuchyně. Snad každý ji zná podávanou s plněnými paprikami a rýží. Můžeme ale pro změnu vyzkoušet variaci rajské s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 640 kJ / 392 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,00 g |
Tuky | 10,00 g |
– nasycené | 3,00 g |
– nenasycené | 6,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 3,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 25,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 150 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
– cukry | 5,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rajská omáčka patří mezi nejznámější klasiku české kuchyně. Snad každý ji zná podávanou s plněnými paprikami a rýží. Můžeme ale pro změnu vyzkoušet variaci rajské s…
Chystáte se upéct moučník, ale váháte mezi tradiční bábovkou nebo zdravým makovcem? Vyzkoušejte upéct makovou bábovku podle našeho receptu. Po upečení ji můžete…
Známe ji sice ze závodních a školních jídelen, ale teprve doma připravená žemlovka je neskutečná dobrota! Voňavá jablky, skořicí a vanilkou poslouží jako hlavní sladké…
Milujete makové koláče, a na jejich upečení zrovna nemáte dost máku? Vyzkoušejte náplň nastavovanou. Přestože je nastavená kaší, nepoznáte to. Je úžasně chutná i voňavá,…
Ochutnejte výborný mrkvový moučník, který je i přes mrkev v těstě díky prášku do pečiva a bílkovému sněhu krásně nadýchaný. Po upečení ho potřeme pudinkovým krémem…
Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta, které před rozvalováním krátce vychladíme. Těsto se netrhá,…
Máte bohatou úrodu jablek a nechcete péct stále jen štrúdl? Vyzkoušejte lahodnou šťavnatou buchtu podle našeho receptu a určitě ji zařadíte mezi vaše stálice. Podzimní…
Rajská omáčka má využití v mnoha světových kuchyních, ale jen ta česká ji povýšila na samostatný chod. A co k ní, tedy kromě rýže nebo knedlíků? Pokud máte chuť na mleté…
Klasická vařená maková náplň je základem mnoha klasických českých moučníků. Využijete ji například do závinů, hřebenů, buchet nebo šátečků. Výborná je také na frgále…
Z osvědčeného domácího taženého těsta vytvoříme jablečný štrúdl jedna báseň. Klasické těsto překvapí svou chutí a vláčností. Jablečný závin podle tohoto receptu se…
Hledáte inspiraci, jak zpracovat přebytek ovoce? Vyzkoušejte tento rychlý recept se zakysanou smetanou. Vláčný koláček, který doplníme ovocem podle našich chutí. Korunu…
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť, proto můžete popustit uzdu fantazii a experimentovat s jeho dochucováním. Připravili jsme pro vás tip na výbornou pikantní marinádu s…
Pokud máme přerostlou cuketu, tímto receptem ji perfektně zužitkujeme. Perník z cukety je nadýchaný, vláčný a jednoduchý na přípravu. Upéct si ho můžeme nejen v pohodlí…
Připravte na nedělní odpoledne bleskurychlý a nápaditý pečený dezert. Meruňkový džem s čokoládou ukrytý v kakaovém korpusu a podávaný třeba s kopečkem šlehačky potěší a…
Žemlovka, zemlbába, zkrátka sladká tečka za nedělním obědem, kterou si někteří dopřávají jako hlavní chod. Úžasná je teplá i studená, obohatit ji můžete tvarohem či…
Na přidávání zeleniny do moučníků už není taková novinka. I v našich končinách jsme si uvykli a rozhodně se mu nebráníme. Máme pro vás inspiraci na šťavnatý mrkvový…
S majonézou se dá kouzlit různými způsoby, dokonce i při pečení sladkých pokrmů. Důkazem je tento recept na majonézové koláčky, které se připravují bez kynutí a určitě…
Dezerty s pudinkem jsou vždy velmi lahodné a jemné. Tento jablečný koláč je z listového těsta a strukturu doplňují piškoty. Díky pudinku je vláčný a po vychlazení…
Když máme chuť na štrúdl, ale nechceme ztrácet čas s taženým nebo listovým těstem, použijeme jednoduchý recept na jablečný závin z jogurtového těsta. Velkou předností…
Tradiční drobenkový koláč s jablky zná jistě každá hospodyňka. Překvapte rodinu a připravte jim obměnu s ovesnými vločkami. Ty celému moučníku dodají lehce oříškovou…
Máte chuť na makový koláč, ale nechcete čekat, než vykyne těsto? Nechte droždí v lednici a upečte rychlou makovou buchtu s drobenkou. Přidat můžete i švestky, pokud je…
Mouku nasypeme do mísy, promícháme se špetkou soli a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme polovinou vlažné vody.…
Se švestkami se dá v kuchyni kouzlit, ale klasika nikdy neomrzí. Upečte si s námi tradiční český koláč, ve kterém nesmí chybět máslová drobenka a skořice. Tento…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami