Zmrzlina jahodová
Recept ještě nebyl hodnocenK přípravě lahodné a osvěžující jahodové zmrzliny postačí čerstvé jahody, bílý jogurt, šlehačka, mléko, a cukr nebo med. Všechny suroviny smícháme, a hotovou zmrzlinu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K přípravě lahodné a osvěžující jahodové zmrzliny postačí čerstvé jahody, bílý jogurt, šlehačka, mléko, a cukr nebo med. Všechny suroviny smícháme, a hotovou zmrzlinu…
Smícháme dohromady mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a pak přidáme vodu, kůru nebo aroma, olej, vejce a metličkou vše prošleháme do středně husté hmoty o…
1) Piškot: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Žloutky šleháme s cukrem do pěny, potom postupně zašleháme olej a horkou vodu a šleháme. Ještě nám směs…
Korpus: V míse šleháme bílky, přidáme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Postupně přidáváme žloutky. Jemným pramínkem za stálého šlehání vlejeme olej. Nakonec vmícháme…
Těsto vyválejte na placku o rozměrech pekáčku a upečte dvě placky, dejte bokem.Oloupejte jablka a nakrájejte na kostičky, dejte do hrnce, přidejte cukr, skořici a…
1. Troubu předehřejeme na 180st. a nejdříve ušleháme sníh z bílků + špetka soli.(Sníh se šlehá nejdříve z toho důvodu, že metličky jsou suché a čisté, pokud by byly od…
1. Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Do sněhu opatrně vmícháme žloutky a nakonec zlehka, pomocí vařečky, vmícháme mouku smíchanou s kypřicím…
Nejdříve si předehřejeme troubu. 1/ Na těsto si vyšleháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni nejdříve žloutky a cukr do husté pěny, šleháme několik minut. Pak…
Suroviny na těsto vyšleháme a v dortové formě upečeme na 180°. Šlehačku připravíme dle návodu ( část mléka můžeme nahradit mandarinkovou šť.), přidáme tvaroh, popř.…
Do uzavíratelné krabice nalijeme obsah kompotu a tekutou smetanu. K tomu přisypeme pudink bez vaření, práškovou šlehačku a ztužovač. Krabici uzavřeme a obsah několikrát…
Celozrnné sušenky rozmixujeme na prach, přidáme změklé máslo a propracujeme. Poté vysypeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a utlačíme. V míse smícháme tvarohy…
Piškot: Rozpustíme máslo a čokoládu, vmícháme mouku, cukr a vejce. Vlijeme do dortové formy a pečeme. Po vychladnutí dort pomažeme marmeládou, naskládáme vstvu piškotů.…
V nádobě vyšleháme mléko a šlehačku v prášku, přidáme puding bez vaření, šťávu z kompotu a stužovač. Zamícháme. Jako poslední přidáme kompotované ovoce a zamícháme pouze…
Do menšího pekáčku či formy položíme bebe sušenky tak, aby pokryly dno, ideální velikost formy 3x4 sušenky, potom je pokapeme trochou rumu, ale nemusíme. V míse smícháme…
Cesto: Zltka s cukrom vymiešame do peny. Postupne pridávame múku a kakao. Zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený pečiacim papierom a…
Korpus: vejce s cukrem vyšleháme do pěny, zlehka vmícháme mouku smíchanou s pudinkovým práškem. Nalejeme do dortové formy, kterou jsme vymazali sádlem a vysypali…
Jako první si rozpustíme v 1,5 dl mléka zahřátého zhruba na 50 -55°C 20 g želatiny. Jde to dobře malou metličkou.Pak ještě v 0,5 dl vody teplé okolo 50 - 55°C 8 g…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mleté ořechy a nakonec sníh z bílků. Vytvoříme těsto, které dáme do vymazaného a moukou vysypaného…
Na spodní patro vymíchat vejce s cukrem a pak přidat ostatní ingredience. Na závěr je možné obarvit (já použila modré gelové barvivo). Na piškotová patra vyšlehat…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Dietoložka britské královské rodiny, Gabriela Peacock, pokřtila novou knížku a prozradila, jak rychle zhubnout i omládnout
Jak na šťavnaté pastitsio: Fantastické řecké „lasagne“ připravíte rychleji, než italský originál a pochutnáte si stejně!
Kdy sklízet cukety: Jak poznat jejich zralost a proč je nenechat přerůst