Bramborová kaše - dokonalá
Recept ještě nebyl hodnocenZvláštní a zcela jiný recept na bramborovou kaši, která zaujme nejen množstvím másla. Na běžné jídlo ji asi připravovat nebudeme, nicméně jako zajímavý experiment - proč…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zvláštní a zcela jiný recept na bramborovou kaši, která zaujme nejen množstvím másla. Na běžné jídlo ji asi připravovat nebudeme, nicméně jako zajímavý experiment - proč…
Maso nakrájet na plátky, naklepat, osolit, opepřit a v tlakovém hrnci opéct na oleji (Omega) a vyndat.Do výpeku dát zeleninu včetně cibule nakrájené na kostičky a smažit…
Smícháme olej, česnek, chilli a rozmačkaný pepř. Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Nenaklepáváme, jen nasolíme a opepříme. Naložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny…
Oloupeme a nakrájíme na drobno cibuli a dáme do tlakového hrnce na rozpuštěné máslo (nebo olej) zesklovatět.Mezitím porce kuřete stáhneme z kůže a opláchneme je.Jakmile…
Houbová omáčka není žádná velká věda. Musíte jen dodržet pár zásad přípravy. Dobře povařit houby, zahustit akorát tak, aby pěkně obalila přílohu. A nezapomenout smetanou…
Vepřovou panenku odblaníme a rozkrojíme na 2 stejně velké válečky. Oba válečky opepříme čerstvě mletým pepřem, namažeme olejem a dáme minimálně na 1 hodinu do lednice…
Plněné papriky většina zná v kombinaci s rajčatovou omáčkou a houskovým knedlíkem. Vyzkoušejte něco nového a připravte plněné papriky podle našeho receptu. Jsou zapečené…
Pokud jste nasbírali v lese košík plný čerstvých hub a hledáte pro něj využití, můžete připravit smetanovou houbovou polévku, dochucenou štiplavým octem a zahuštěnou…
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. …
Stroganoff je tradiční ruský pokrm připravovaný z hovězího masa. Někdy je též označován jako minutkový guláš. Pokud ale chcete vyzkoušet úspornější verzi, připravte si…
Pokud máte rádi tyčinku Margot, neváhejte a vyzkoušejte si připravit tento luxusní dort. Je lehký, svěží, ideální do letního počasí. Tyčinka je dostatečně sladká, proto…
Polévka s chutí léta a Itálie, to je rajčatový krém. Čím zralejší rajčata použijete, tím lepší polévka bude. Základní verzi lze doplnit třeba opečenými krutony, lžící…
Na oliv.oleji orestuji nadrobno nakrájenou cibuli. Přidám nadrobno nakrájený česnek a mleté maso. Když je to téměř orestované přidám žampiony (zde jsou použity žamp.…
Maso nakrájíme na menší kousky, opečeme zprudka v kastrolu na oleji, přeložíme do misky a osolíme. V kastrolu s výpekem krátce orestujeme drobně nakrájenou cibuli a na…
Přestože mnozí považují rajskou omáčku za stálici české kuchyně, její kořeny sahají do Itálie, odkud pocházejí nejlepší rajčata. Někdo jí miluje s masovými kuličkami,…
V hrnci si rozpálíme máslo (pokud se bojíme přepalování, můžeme k němu přikápnout trošku oleje) a na něm za stálého míchání osmažíme houby přibližně čtyři minuty spolu s…
Krémová polévka z cukety je doplněná sýrem a zachutná každému, kdo má krémové polévky v oblibě. Cuketovou polévku si užijete v sezoně z mladých nepřerostlých cuket,…
Svíčková na smetaně patří mezi české národní poklady. Připravte rodině a blízkým tradiční a léty prověřený pokrm s křehkým a šťavnatým hovězím masem, vynikající omáčkou…
Libové vepřové maso odblaníme, prošpikujeme, osolíme, opepříme a celé potřeme olejem. Pak jej dáme na chvíli do chladu a připravíme ostatní suroviny.Očistíme kořenovou…
Maso zbavíme případné blány a nakrájíme na 6 dílů, osolíme a opepříme. Dáme do uzavíratelné misky spolu s česnekem, kořením a jogurtem. Dobře promícháme, uzavřeme a…
Křupavé plněné bagetky nejvíce chutnají ještě teplé. Hodí se skvěle pro přátele jako pohoštění, nebo jako rychlá a chutná večeře. Můžeme je naplnit podle své chuti a…
Palačinkový dort je lahodný dezert, který spojuje oblíbené vlastnosti palačinek s klasickými prvky dortu. Základem tohoto dezertu jsou tenké vrstvy palačinek, které jsou…
Vyzkoušejte naše lahodné řezy s ananasem. Lehounký krém z mascarpone a šlehačky, v kterém je cítit exotické ovoce, je příjemně osvěžující a výborně mu sluší i přelití…
Vepřová panenka patří k nejchutnějším částem vepřového masa a je ideální na vepřové medailonky. Dnes si je připravíme s výtečnou cibulovou omáčkou, která je zjemněná…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami