Kančí na pomerančích a skořici
Recept ještě nebyl hodnocenZ pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky. Cibuli…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky. Cibuli…
Troubu předehřejeme na 180°C a pod rošt v troubě postavíme malý hrnec s vodou. Pára vznikající během pečení zamezí praskání a vysušení piškotu. Formu na koláč/dort…
Příprava korpusu: Našleháme bílky do tuha se špetičkou soli a přidáme cukr. Postupně přidáváme olej, jogurt, rozehřátou čokoládu. Rušně vmícháme prosátou mouku s…
Příprava korpusu: Našleháme bílky do tuha se špetičkou soli a přidáme cukr. Postupně přidáváme olej, jogurt, rozehřátou čokoládu. Rušně vmícháme prosátou mouku s…
Kotlety připravené podle mistra kuchaře, vyladěné do posledního detailu. Chuťově vyvážená kombinace bylinek a česneku povzbudí chuťové buňky a udělá radost všem…
Rozpálíme kokosový olej a osmažíme na něm cibuli, bobkový list, pepř, zázvor a chilli papričku. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme mrkev a restujeme, dokud není cibule …
Bílky s cukrem a solí vyšleháme do tuhého sněhu, přidáváme žloutky a šleháme. Střídavě přiléváme vodu a olej. Nakonec zlehka zapracujeme mouku s práškem do pečiva. Do…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme žloutky, strouhanou pomerančovou kůru, mandlové aroma, pomerančovou šťávu, strouhané mandle - já měla jen bez…
Vejce vyšleháme s cukrem a olejem do pěny, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a vodu. Těsto nalijeme do dortové formy (26 cm), kterou jsme vymazali a vysypali…
Všechny suroviny smícháme dohromady a hmotu nalijeme do vymazané, vysypané formy. Pečeme na 175 stupňů asi 30-45 minut, podle výšky a velikosti formy.
Slaninu nakrájíme na proužky, na oleji na mírném plameni vyškvaříme a na papírovém ubrousku necháme okapat. V tuku po slanině necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou…
Oloupané banány nakrájíme na plátky. V misce prošleháme ricottu s vejci a pomerančovou šťávou, pak vmícháme nakrájené banány, oprané okapané brusinky a mandlové lupínky…
Postup snad ani psát nemusím. Aranžujeme všechny listy na talíř či do misky, obložíme nakrájenými jahodami, vše zakápneme balsamicem, olivovým, olejem a posypeme čerstvě…
V misce smícháme omáčku hoisin, sójovou omáčku, pomerančovou kůru a šťávu. Maso nakrájíme na kostičky o hraně asi 3 cm a vložíme do připravené marinády. Dobře promícháme…
Jahody omyjeme, osušíme a pár jich dáme stranou na ozdobu. Zbylé dáme do vyšší misky a tyčovým mixerem uděláme pyré. Přidáme med, zakysanou smetanu, šťávu z pomeranče a…
Korpus: Sušenky rozdrtíme na prach a přidáme 40 g tekutého másla (možno rozehřát pomocí horké vody) a promícháme do jednolité hmoty. Hmotou vyložíme spodek formy a…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Brusinkový kompot s jablky: Cukr svaříme s vodou a kořením. Po svaření koření odstraníme. Do svařeného roztoku vsypeme přebrané, oprané a okapané brusinky a necháme…
Do hmoždíře (případně do mixéru) vložíme chilli papričky (i se semínky), nasekaný česnek, tymián, nové koření, hřebíček, pepř, muškátový oříšek, nastrouhaný zázvor a…
Do mísy dáme vločky, zalijeme mlékem, promícháme a necháme 10 minut odležet. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a necháme ještě 20 minut odležet.Na plech s pečícím…
Chřest oloupeme a dáme vařit do vroucí vody na 10-15 minut.Filety osolíme, opepříme a dáme péct na pánev s olivovým olejem. Otáčíme je a rychle opékáme ze všech stran…
Odvažte 85 g cukru, přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo a vyšlehejte do pěny, postupně po jednom zašlehávejte žloutky. Do našlehané žloutkové směsi opatrně…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Paštika jako skvělá svačinka na běžky či zimní výlet? V téhle soutěži můžete vyhrát mnohem více! Pravidla jsou snadná, odměna královská!
Upekli jsme rebarborový koláč podle 100 let starého receptu od „Sandtnerky“: Starý návod slavné kuchařky skvěle funguje dodnes
Grilování levou zadní: Americké hot-dogy pomůže vylepšit kyselá okurka, křupavá cibule i cukr