Těstoviny penne s vinnou klobásou a kaštany
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vymačkanou vinnou klobásu, prudce ji opečeme za stálého míchání a rozmělňování vařečkou.Přidáme najemno nakrájený česnek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vymačkanou vinnou klobásu, prudce ji opečeme za stálého míchání a rozmělňování vařečkou.Přidáme najemno nakrájený česnek,…
Nejdříve si nakrájíme fenykl. Bulvu rozkrojíme napůl, vyřízneme tvrdé jádro, položíme rozkrojenou stranou na prkénko a krájíme na tenké nudličky. Rozhodně použijeme…
Velmi efektním předkrmem nebo velmi lehkou večeří může být vejce naměkko servírované v hnízdě z medvědího česneku. Zejména na jaře, kdy se dá čerstvý česnek nasbírat,…
V tomto receptu ochutnáme netradiční kombinaci chřestu, brambor, čočky a vajec. Pečený chřest a brambory podáváme s vařenou čočkou, rozdrobenými vařenými vejci a…
Šmrncovní teplý předkrm, ideální pro jarní slavnostnější večeři, připravíte během chvíle. Vsaďte na kombinaci medvědího česneku, bresaoly a specifickou chuť kozího sýra.…
Základem výborného jehněčího masa je spousta koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice dobře vynikne, když jej připravíte za pomalého hrnce. Kýtu podáváme s…
Jeden z receptů na přípravu pesta z medvědího česneku, tentokrát se sušenými rajčaty. Příchuť pesta můžete obměnit různými přísadami např. ořechy, mandlemi, parmazánem,…
Neloupané brambory důkladně omyjeme, je-li třeba, vezmeme si na to kartáček a rozkrojíme je podélně na půlky. Troubu předehřejeme na 200°C.Na plech položíme teflonovou…
Hermelíny podélně rozkrojíme a každý vnitřek potřeme lžičkou bazalkového pesta. Poklademe tenkými plátky česneku, posypeme čerstvě namletým pepřem a přiklopíme.Cibuli…
Kešu ořechy namočíme do vody a necháme je v ní přes noc namáčet. Ráno vodu slijeme. Kešu oříšky nasypyme do mixéru a rozmixujeme na hladký krém. Rozmixovanou hmotu…
1. V misce smícháme mořskou sůl, čínskou směs pěti koření, hnědý cukr, česnek a zázvor. 2. Kusy pevného tofu nakrájím na 16 trojúhelníků. 3. Trojúhelníky obalíme ve…
Ze surovin si vypracujeme těsto, je to vlastně klasické pizzové, které necháme vykynout. Po vykynutí ho rozválíme na plát, který nakrojíme nožem na mřížku - viz…
Oloupané brambory pokrájíme na kostky a vložíme do vody, přivedeme k varu (nové brambory vkládáme až do vařící vody). Pak osolíme a přidáme k nim očištěný celer…
Teľcie plece rozrežeme tak, aby vznikol plát, ktorý budeme môcť naplniť a zrolovať. Mäso posolíme, okoreníme, skrútime do rolády a v potravinárskej fólii uložíme do…
Zeleninový vývar přivedeme k varu a vložíme do něho tuříny - oloupané a nakrájené na menší kousky. Vaříme doměkka, necháme trochu zchladnout, je-li třeba osolíme a…
V míse smíchejte suroviny na těsto, pomocí rukou vypracujte bochánek a nechte ho alespoň hodinu odležet v lednici. Po hodině těsto vytáhněte, vyválejte z něho placku a…
Nejprve si připravíme lososa, osolíme hrubou solí a opepříme hrubě mletým pepřem. Vyudíme dle některého postupu, viz poznámka. Kdo chce, připraví si lososa pouze na…
Uzené ryby, můžeme natrhat na menší kusy dáme do pekáče, docela hutně posypeme kořením, buď originálního, nebo si ho uděláme doma smícháním: mořské soli, petržele,…
Rozehřejte si gril v troubě na 200°C. Pomocí ostré škrabky na brambory utvořte z cukety dlouhé tenké plátky, ale vyhněte se středové části se semínky (na konci vám tak…
Nejdříve nakrájíme lososa bez kůže na kostičky. Zakápneme ho citronem a necháme 10-15 minut uležet. Maso lehce zbělá.Rajčata nakrájíme na kousky, bazalku na proužky a…
Do mixéru vhodíme špenátové listy, slunečnicová semínka, česnek a nastrouhaný sýr. Pomalu mixujeme a přiléváme olivový olej, dokud nám nevznikne hladké pesto. Hotové…
Brokolice rozebereme na malinké růžičky, pórek přepůlíme, omyjeme vevnitř a nakrájíme. Zeleninku orestujeme na plátku másla, přidáme pohanku a zalijeme vodou. Osolíme…
Hrášek nasypeme do cca 3/4 litru vody, maximálně 50°C teplé a necháme rozmrazit. Přidáme dužinu z avokáda, dochutíme solí, pepřem a vše rozmixujeme na hladký krém. Na…
Hermelín překrojíme a vydlabeme. Vydlabanou část si ponecháme bokem. Do každé půlky Hermelínu vložíme kolečko šunky a pokapeme podle chuti kečupem a čili kořením.Drůbeží…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Dietoložka britské královské rodiny, Gabriela Peacock, pokřtila novou knížku a prozradila, jak rychle zhubnout i omládnout
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Jídelní rozmary slavných: Tomáš Baťa chtěl učit Čechoslováky správně snídat, jedl zdravě, ale nikdy si neodpustil citronový chlebíček