Dort malý kytičkový
Recept ještě nebyl hodnocenBílky s cukrem a solí důkladně vyšlehat do hutné pěny. Následně žloutky, tresť, olej a nakonec zlehka mouku. Vymazat a vysypat(já tedy vystříkala) malý kastrolek …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílky s cukrem a solí důkladně vyšlehat do hutné pěny. Následně žloutky, tresť, olej a nakonec zlehka mouku. Vymazat a vysypat(já tedy vystříkala) malý kastrolek …
Nejjednodušší z jednoduchých je tento koláč. Občas se mu také říká "americký" koláč, i když je z českých jablek. Pokud chcete rychlou a dobrou svačinku pro děti, nebo…
Troubu jsem si zapnula na 180°C. Zvlášť jsem si smíchala ingredience na obě těsta. Pak jsem si vždy z každého kousek ukrojila, vyválela dlouhý tenký váleček a…
Kynuté těsto (mouka, trochu cukru, špetka soli, žloutek, kvásek) necháváme dvakrát překynout, poprvé bez másla, potom s rozpuštěným máslem vmícháme do těsta cca 5 dkg…
Tvaroh s trochou mléka rozmícháme metličkou na kašičku, ve které nejsou žádné hrudky, přidáme zbytek mléka, tresť, cukr a pudinkový prášek. Celou směs uvaříme na mírném…
1. Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte dva plechy. Do mísy vložte máslo či margarín, mouku a kukuřičnou mouku. Máslo v mouce prsty důkladně rozdrobte, až vznikne jemná…
Sušenky rozdrtíme, přelijeme rozpuštěným máslem a pak navrstvíme do dortové formy, předem vyložené pečícím papírem. Dobře uhňácat!Plátky želatiny namočíme do vody a…
Nejdříve na pánvi bez tuku opražíme dozlatova kokos. Musíme ho stále míchat, rychle zlátne a necháme ho vychladnout.Vyšleháme sníh do pěny a pak pomalu přidáváme cukr,…
Domácí pralinky vypadají nádherně v ozdobné krabičce i v průhledném sáčku s ozdobnou stužkou. Vynaložená práce vás nebude mrzet. Hned až uvidíte obdivné pohledy…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Právě kvete česnek. Pořád je čas zajistit si velkou a zdravou úrodu, je třeba ho okopávat a odstranit plevel
Šlehačkové cukroví: Na tradiční lahodné kousky stačí jen tři suroviny a minimum času na přípravu
Mladí Američané nepoznají ovoce a zeleninu, britský kuchař je to naučil