Lahůdkové ovesné placky
Recept ještě nebyl hodnocenVločky umeleme nebo rozmixujeme. Namleté vločky zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, osolíme a necháme odstát, aby se nasákly. Zatím připravíme náplň. Rozehřejeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vločky umeleme nebo rozmixujeme. Namleté vločky zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, osolíme a necháme odstát, aby se nasákly. Zatím připravíme náplň. Rozehřejeme…
Pomazánkové máslo promícháme s citronem, sýrem Cottage a nasekaným koprm, dle chuti osolíme. Tortillu potřeme tenkou vrstvou směsi, poklademe kousky tuňáka, zarolujeme a…
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě. Po uvaření je scedíme a dáme do mísy.K těstovinám přidáme na proužky nakrájenou zeleninu, dále přidáme Mozzarellu na kostičky a…
Uvařená vajíčka posekáme. Přidáme jednoho tuňáka v tomatě (je-li tam vice šťávy, nedáváme všechnu). Rozmícháme vše vidličkou a přidáme posekanou cibuli, okurku.Osolíme a…
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej…
Tofu rozkrájíme na drobno a společně s ostatními ingrediencemi umixujeme dohladka.Zeleninu umyjeme a nakrájíme na kousky. Uvaříme si vajíčka a nakrájíme. Přidáme trochu…
Dáme vařit rýži.Mezitím osmahneme cibulku nakrájenou na drobno, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, česnek a špenát.Zalijeme rajčaty a chvili podusime. Pokud budeme…
V misce si utřeme žloutky s citronovou šťávou a špetkou soli. Pomalu za stálého šlehání přikapáváme olej, dokud nám nevznikne hustá omáčka. Uložíme bokem. Pepře…
Konzervované maso tuňaka i lososa necháme okapat. V misce pak rozmícháme vidličkou rybí masíčko a smícháme s majononézou, nebo hustou zakysanou smetanou a pak vmícháme…
Do misky dáme tuňáka, ze kterého jsme slili olej, přidáme sýr ricottu, změklé máslo a nadrobno nakrájenou jarní cibulku. Vidličkou vše rozmačkáme a podle chuti osolíme,…
Rybí maso má nesporné zdravotní benefity. Měli bychom ho konzumovat minimálně jednou týdně. Tuňáková pomazánka je oblíbená napříč generacemi. Připravte ji jednoduše z…
Suroviny smícháme v míse. Osolíme, opepříme.Šťávu z limetky, olej a česnek smícháme do hustější konzistence a přelijeme přes salát.
Vodu z tuňáka slijeme a dáme do mísy. Trochu rozmačkáme vidličkou.Přidáme pomazánkové máslo, Apetito a Ramu.Půlku cibule nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy.Přimícháme…
Těstoviny uvaříme a scedíme. Osmažíme cibuli na olivovém oleji. Poté necháme odkapat vodu z tuňáka, kterého tam přidáme a orestujeme.Až nám chytí barvu, tak přidáme…
Olej z tuňáka slijeme na pánvičku a orestujeme na něm nakrájenou jarní cibulku.Přidáme pokrájenou brokolici, hrášek a chvilku podusíme (než brokolice změkne, hrášek je…
Smícháme si ingredience na těsto. Těsto má být lité a množství vody záleží na mouce. Já použila 250ml. Těsto necháme alespoň 10 minut odpočívat. Připravíme si…
Připravíme mísu, do které dáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, k ní přidáme všechny tuňáky, které jsme předem slili. Dále přidáme měkký tvaroh, lučinu, hořčici,…
Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat. V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky,…
Rybu nakrájíme na menší kousky, zakápneme citronem, osolíme a opepříme. Papriku i šalotky očistíme a nakrájíme. Rybu a zeleninu střídavě napícháme na špejli.Pekáček…
Nejdřív si uvaříme vejce. Až vychladnou, tak je oloupeme, 1/3 zvrchu odřízneme, žloutek opatrně vydlabeme a dáme do misky. Do misky dáme malou plechovku tuňáka, lžíci…
Brokolici a mrkev povaříme ve vodě dokud mírně nezměkne. Poté je vytáhneme a rozmixujeme na kaši spolu s česnekem, vajíčkami a bílkami. Okořeníme a nalijeme do formy. …
Brokolici si v mírně osolené vodě uvaříme do měkka. Slijeme, necháme vychladnout. Poté si ji na struhadle nahrubo nastrouháme, přičemž použijeme pouze růžičky brokolice,…
Smícháme Lučinu s tuňákem a hrubozrnnou hořčicí.Přidáme nakrájené papričky jalapeňo a rajčátka.Vše dobře promícháme, dochutíme solí a pepřem.
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Pažitková omáčka podle staročeského receptu: Základem lahodné chuti je domácí vývar a smetana, pažitka dodá svěžest
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky
K masopustu patří škvarky a ty domácí jsou nejlepší. Stačí mít jen správné sádlo na škvaření a kostičky nepodlévat jen vodou