Králík Virginia
Recept ještě nebyl hodnocenKrálíka si umyjeme, naporcujeme a nejlépe den předem naložíme do marinády. Na větší pánev si dáme 2 lžíce sádla a na něm zlehka osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Králíka si umyjeme, naporcujeme a nejlépe den předem naložíme do marinády. Na větší pánev si dáme 2 lžíce sádla a na něm zlehka osmažíme na kostičky nakrájenou cibulku.…
Troubu předehřejeme na 250 stupňů. Šafrán nasypeme do vína a necháme máčet. Na pánvi rozpustíme půl másla a tresku s každé strany 1-2 minuty opékáme. Potom ji opatrně…
Řízky pokrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem a máslem, kterou zahřejeme na střední teplotu, kuřecí kousky opečeme. Z každé strany tak 5 minut,…
Rybu nakrájejte na kousky. V hrnci poduste na másle česnek, rozpusťte na něm sardelky, po chvíli přidejte rybu. Pomalu restujte, osolte a podlijte vínem. Přikryjte a…
Z vína, vody, octa, kořenové zeleniny, tymiánu, šalvěje, kousku petrželky a kroužku cibule přivedeme k varu kurbujón. Vložíme do něho párátkem sepnuté roličky z osolené,…
Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a na oleji je necháme zesklovatět. Přidáme játra, a pokračujeme ještě asi 4 minutky, než se játra zatáhnou. Osolíme, opepříme a…
Do pánve nebo kastrolu dáme olej a orestujeme nakrájené žampióny a česnek. Přidáme zeleninu a 2 lžíce připraveného zeleninového vývaru. Přikryjeme pokličkou a za…
Nejprve naložíme maso. Tentokrát jsem použila jen sůl a sečuánský pepř. Napícháme maso na špejli a osmahneme zprudka na troše oleje a másla aspon 3 minutky z každé…
Povolené máslo nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme žloutky, moučkový cukr, vanilkový cukr a víno s 3 vrchovatými lžícemi mouky. Ručním mixerem vyšleháme do…
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriky, klobásu, nasekaný česnek, mrkev, oregano, libeček a mletou papriku. Osmažíme, podlijeme vínem…
Kaštany nakrojíme do kříže a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 20-25 minut. Horké oloupeme a nasekáme na větší kousky.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku,…
Cukety nakrájíme na 0,5 až 1 cm proužky a rychle osmažíme na 2 lžících olivového oleje, přičemž je několikrát obrátíme. K cuketám přidáme ¼ až ½ l bílého vína, 4 na…
Hrušky oloupeme rozkrojíme a vyndáme jádřinec. V hrnku svaříme cukr s vodou, vínem a kořením, vložíme hrušky a necháme táhnout asi 20 minut. Vše uložíme do lahve s…
Odleželého bažanta oškubáme, vykucháme, rozpůlíme a odložíme srdce a játra. Každou půlku bažanta rozdělíme na dva díly, opepříme, osolíme, obalíme v mouce a na másle…
Kuře důkladně omyjte a osušte. Pak ho i s kostmi rozporcujte na malé kousky. Do kastrolu nalijte olej a dejte do něj restovat rozpůlené stroužky česneku. Jakmile…
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou šalotku. Přidáme česnek a přisypeme nepranou rýži. Orestujeme ji, aby se zrnka hezky obalila, a podlijeme vínem. Necháme víno odpařit…
Oloupanou červenou řepu vcelku, nebo jen rozpůlenou, uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Omyjeme lilek a zeleninu. Lilek oloupeme, pokrájíme na kolečka o síle asi 0…
Cibuli a česnek nasekáme, papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček a nakrájíme na tenké proužky. Krůtí prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme pepřem a solí. Na pánvi…
Do remosky dáme olej spolu osolenými a opepřenými kuřecími prsíčky, podlijeme vínem a přidáme protlak. Necháme péct cca hodinu. Jakmile je maso hotové (bílé uvnitř), do…
V rendlíku ohřejeme vývar přilijeme víno a redukujeme na 2/3 původního obsahu. Prsa osolte a opepřete. Pokapejte olejem a nadrhněte tymián. Řádně je promasírujte a…
Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou. Na každý filet položíme kousek citronu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu + maggi bylinky.…
Máslo rozpustíme v pánvi, zesklovatíme nakrájenou šalotku. Přidáme rýži a za stálého míchání vaříme 1 minutu. Zalijeme vínem a promícháme. Mícháme, aby se víno…
Filé nakrájíme na menší silnější porce, které vložíme do porcelánové misky a marinujeme asi 3 hodiny v láku, který připravíme smícháním octu, citronové šťávy, koření,…
Do rendlíku nasypeme cukr a na mírném ohni za neustálého míchání připravíme světlý karamel.Přidáme koření a kousky pomerančové kůry (bez bílé hořké části), pak přilijeme…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Ginger shot aneb Zdravý „panák“ nabitý vitaminy povzbudí i zahřeje. Vyjde na pouhých 15 Kč a příprava je jednoduchá
5 výborných jídel z těstovin, která nezruinují vaši peněženku: Fleky se zelím, kolínka s játry nebo špagety s chilli chutnají skvěle
Víte, jak na dokonalou krupicovou kaši? Tajemství spočívá v namáčení i finálním zjemnění