Dušené cukety s uzeným masem
Recept ještě nebyl hodnocenUpražíme světlou cibulovou jíšku, přilijeme trochu studeného uzeného vývaru a rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Pak přidáme na hranolky nakrájenou cuketu, osolíme a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Upražíme světlou cibulovou jíšku, přilijeme trochu studeného uzeného vývaru a rozmícháme, aby se nevytvořily hrudky. Pak přidáme na hranolky nakrájenou cuketu, osolíme a…
Houby očistíme, brambory oloupeme a obojí pokrájíme, houby na plátky, brambory na kostičky.V hrnci rozehřejeme máslo, vložíme houby a krátce je podusíme. Posypeme moukou…
Nudle si uvaříme podle návodu na sáčku. Do pekáčku v kterém budeme zapékat si dáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, necháme osmažit, pak přidáme…
Čočku uvaříme v cca 1/2-3/4 l vody. Čočku je dobré předem namočit, stačí jen na 2 hodiny (ale i více), je pak rychleji uvařená. Ke konci varu, když už je čočka skoro…
Uzený vývar mám v mrazu, zredukovaný na menší množství, aby nezabral moc místa. Vyklopím do hrnce, přdám asi 500 ml vody a vsypu červenou čočku (nenadýmá tolik). Nechám…
Pokrájíme cibulku a zpěníme ji na trošce olivového oleje. Pak přidáme mraženou zeleninu a chvíli restujeme. Zalijeme uzeným vývarem, přidáme pokrájené brambory a vaříme…
Zelí necháme okapat, pokrájíme na menší kousky, přidáme hladkou mouku, uzený vývar, pokrájenou červenou kapii, sůl, vejce, špetku kurkumy a uzené papriky, jarní cibulku…
Maso dáme do hrnce s kořením a uvaříme doměkka. Měkké maso a část uzeného vývaru dáme stranou.Jablka zbavená jadřince oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Pokud má…
Na másle si restujeme cibuli skoro do hněda, čím déle ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned…
Připravíme si těstoviny a dáme vařit osolenou vodu.Mezitím si připravíme omáčku. Nejdříve si orestujeme pokrájenou slaninku s cibulkou. Přidáme na kostičky pokrájenou…
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku a zalijeme ji studeným vývarem (trošku vývaru si dáme stranou). Dobře promícháme.Přidáme oloupanou a jemně nastrouhanou zeleninu.…
Tři dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, dáme je do hlubšího hrnce, zalijeme půl litrem vývaru a necháme odpočinout.Mezitím očistíme česnek, zelí a brambory.Česnek…
Vývar přivedeme k varu a vložíme brambory nakrájené na kostky. Po pěti minutách přidáme kapustu nakrájenou na proužky, prolisovaný česnek a vaříme 15-20 minut.Pohanku…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Hostiny na dvoře Přemysla Otakara II. měly nechutné pauzy s husím brkem a o chleba staral chlebarius
Souboj na talíři začíná už za týden. Šéfkuchaři v nové řadě ukážou, jak se dělá správný smažák, žemlovka nebo halušky
Severské koláčky skoleboller jsou ideální odměnou za vysvědčení. Víme, jak je připravit…