Uzená polévka se žampiony a vločkami
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, brambory, žampiony a bílou část cibulky nakrájíme na kousky. Rozpustíme sádlo a přidáme cibulku. Krátce zpěníme a přisypeme žampiony a kmín. Necháme rozvonět a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev, brambory, žampiony a bílou část cibulky nakrájíme na kousky. Rozpustíme sádlo a přidáme cibulku. Krátce zpěníme a přisypeme žampiony a kmín. Necháme rozvonět a…
Nejprve uvaříme v osolené vodě doměkka kroupy, slijeme a necháme vychladnout. Pečivo pokrájíme na plátky nebo kostičky a zalijeme trochou uzeného vývaru. Přikrájíme…
Čočku propláchneme a na 20minut namočíme do studené vody. Poté opět propláchneme a dáme do hrnce s uzeným vývarem. Přidáme rozmarýn, pepř a slabým varem vaříme cca…
Houby očistíme, mírně osolíme a podusíme na lžíci másla doměkka. V hrnečku rozšleháme vejce, přisypeme krupičku, mírně osolíme, přidáme muškátový květ a necháme cca 15…
Cibuli nakrájíme nahrubo, cukety na kolečka, brambory na čtvrtinky a uzenou slaninu na proužky. V hrnci na oleji orestujeme cibuli se slaninkou, po chvíli přidáme cukety…
Uzené maso nakrájíme na kostky a kapustu na proužky.Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme k ní maso a orestujeme.Zaprášíme uzenou paprikou, malinko…
Uvařené maso posekáme v mixéru nebo umeleme na strojku. Na másle si usmažíme na kostičky nakrájenou cibuli, kterou přidáme spolu s vejci, najemno nastrouhaným uzeným…
Žloutky ušleháme se změklým máslem, po trochách střídavě přidáváme prosátou mouku smíchanou se solí, pepřem a sodou, mléko a vývar. Vše ušleháme a vmícháme nakrájené…
Brambory, hříbky a mrkev očistíme. Hříbky nakrájíme na plátky, brambory na větší a mrkev na menší hranolky a dáme vařit do vývaru. Hrášek vyloupeme a dáme ke konci, jen…
Z uzeného masa a cibule si uvaříme vývar, pak vyndáme a maso použijeme k dalšímu zpracování. Do vývaru dáme malé růžičky brokolice, mrkev na malé kousky, kapustu na…
V mírně osoleném uzeném vývaru uvaříme kroupy a když jsou téměř měkké, přidáme zeleninovou kostku, nadrobno nakrájenou cibuli, česnek na plátky, brambory na malé…
Maso z vývaru nakrájíme na menší kousky, cibuli na drobno, jarní cibulku a česnek na plátky a anglickou slaninu na kostičky.Na pánev stříkneme malé množství oleje, dáme…
Uzené maso, cibuli a papriky pokrájíme nadrobné kostičky. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme papriky a cca 3 minuty restujeme. Přisypeme maso, promícháme a postupně…
Velikonoční sekaná může být majstrštykem vaší kuchyně. Záleží na tom, jak si vyhrajete se vstupními surovinami. Kvalitní mleté maso, dochucení a rafinovaná nádivka. To…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. Krásně zasytí a příjemně zahřeje. Pokud vám zbyl uzený vývar, můžete z něj uvařit silnou polévku s krupicí, dochucenou štiplavým…
V uzeném vývaru povaříme jemně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev a bobkový list.Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a konzervu fazolí.V mléce rozmícháme…
Na oleji orestujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a celer, podlijeme uzeným vývarem a pod pokličkou, slabým varem dusíme…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Přilijeme uzený vývar, rozšleháme a přivedeme k varu. Z fazolí si dáme cca 1 lžíci stranou a zbytek…
Všechnu zeleninu očistíme. Kapustičky překrojíme na půlky, mrkev a brambory nakrájíme na kostky a dáme s bobkovým listem do hrnce s vařícím vývarem vařit na 10 minut…
V tlakovém hrnci povaříme (tlakujeme) uzenou krkovici na cca (15-20 minut). Krkovičku po této době vyjmeme, nakrájíme na plátky a vložíme na chvíli na pekáček s kapkou…
Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, celer na plátky, brambory a maso na kostičky, česnek rozetřeme nebo nastrouháme.Do uzeného vývaru nasypeme brambory, mrkev, celer a…
Uvaříme si fleky(dělala jsem domácí) a povaříme uzené, abychom měli vývar, nejen na polévku. Do většího hrnce dáme olej, na něj pokrájenou cibulku kterou osmažíme mírně…
Zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme a kapustu nakrájíme na proužky.Krajíce chleba nakrájíme na menší kostky a klobásu na tenká kolečka.Do…
V hrnci na rozehřátém oleji necháme zeskovatět cibuli, přidáme nakrájený česnek a mrkev a 2 minuty restujeme.Když začne mrkev pouštět barvu, přidáme vydlabané vnitřky…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Víte, že jeden ze symbolů Berlína je klobása? Slavný currywurst tu má dokonce i své muzeum
Buchty v 7 pádech Honzy Dědka: Cukrářka Mirka van Gils Slavíková prozradila léty prověřený recept od své babičky
Slovenská polenta aneb Kukuričanka: Výborná je jak sladká s cukrem a skořicí, tak slaná s bryndzou a osmaženou slaninou