Květákovo – brokolicový salát
Recept ještě nebyl hodnocenKarfiol a brokolicu v troške vody alebo nad parou uvaríme. Necháme vychladnúť a rozložíme na tanier.Všetky prísady na zálievku premiešame a prelejeme ňou zeleninu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Karfiol a brokolicu v troške vody alebo nad parou uvaríme. Necháme vychladnúť a rozložíme na tanier.Všetky prísady na zálievku premiešame a prelejeme ňou zeleninu…
Nejprve připravíme maso: Cibuli nakrájíme na drobno, mrkev nastrouháme najemno. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje, na kterém necháme zesklovatět cibulku. Poté přidáme…
Maslo rozpustime ve vetsim hrnci spolecne s kousky speku. Pridame cibulku a orestujeme, pridame nastrouhanou mrkev a jeste chvili restujeme. Kdyz zacne mrkev poustet…
Plátky krkovičky po okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Ve vyšší pánvi rozpálíme máslo s olejem a maso z obou stran dozlatova opečeme. Vyjmeme stranou a výpek…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemno a osmažíme na trošce oleje dozlatova.Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a chvíli mícháme, až pustí šťávu. Osolíme, opepříme,…
Koření promícháme s 2 PL oleje. Do kýty na několika místech uděláme nožem nebo vidličkou zářezy a vetřeme ze všech stran koření, necháme odležet alespoň 1 hodinu. Na…
Prsa rozkrojíme tak, aby vznikla kapsa. Osolíme a opepříme ze všech stran a vnitřek potřeme prollisovaným česnekem. Naplníme rukolou a sepneme párátkem.Na pánvi…
Brambory očistíme (neloupeme), překrojíme podélně napůl a každou půlku na 3-4 měsíčky. Brokolici rozebereme na růžičky. Dáme vařit hotový vývar (i z kostky) a vložíme do…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, na ní následně osmažíme na kostky či nudličky pokrájené plecko, které osolíme a opepříme. Během smažení…
Řepu připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu restujeme dozlatova. Pak přidáme sterilovanou řepu i s nálevem. Dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme…
Králičí hřbety odblaníme a rozdělíme každý na dva díly. Pořádně maso osolíme a opepříme. Uzenou pancettu nakrájenou na kostičky opečeme na pánvi, dokud nezezlátne.…
Švestky namočím na cca 30 minut do vlažné převařené vody, při kupování sušených švestek třeba dbát na to, aby byly vysušené – tvrdé, žádný olej a jiná potvorstva.…
Olej smícháme s hořčicí. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a na stranách nařízneme. Potřeme směsí z hořčice a oleje a necháme v chladu cca 2 hodiny. Cibulku…
Předem si nakrájíme cibuli, papriky, česnek a zvlášť maso na kostky. Maso okořeníme solí, pepřem, kurkumou, worčestrem a pořádně smícháme se Solamylem, aby byly všechny…
Kuřecí paličky a křídla nasolíme, posypeme uzenou paprikou, opepříme, pokapeme olejem a dáme do chladu na 2 hodiny.Vyválené listové těsto nakrájíme na proužky. Na kuřecí…
Na kousku rozpuštěného másla nebo oleje lehce osmažíme hrubě nastrouhanou mrkev, ke které následně přidáme krátce osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso a nasekaný…
V míse smícháme mleté maso.Plátky toustového chleba pokapeme vývarem.Řapíky omyjeme a nakrájíme nadrobno. K mletému masu přidáme na kostičky nakrájenou orestovanou…
Na másle osmažíme dosklovata na kolečka pokrájenou mrkev s pórkem a na plátky pokrájený řapíkatý celer. Směs zaprášíme hladkou moukou, přidáme drobně nasekaný česnek,…
Mleté maso smícháme a dochutíme. Papriky očistíme a naplníme masem. Na oleji zpěníme cibulku, přisypeme nakrájenou zeleninu a slaninu na kostičky. Orestujeme, přidáme…
Kořenící směs rozmícháme v 1 dl slunečnicového oleje. Bohatě a poctivě vetřeme do obou kusů předního kolena – kůži nenařezáváme je totiž velmi tenká a sama při pečení…
Králíka si omyjeme, naporcujeme. Petželku nakrájíme a v ní obalíme porce králíka, čím více, tím lépe, pak obalíme v hladké mouce a dáme prudce osmažit do pánve, na…
Plátky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na obdélníky tak, aby se vešla do plátků. Takto nakrájíme i okurky…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a po stranách nařízneme, aby se nekroutilo při tepelné úpravě, nebo ho pokrájíme na nudličky či kostky. Osolíme, opepříme.Na drobně…
Jáhly vysypeme do sítka a 2x spaříme vroucí vodou – tenhle důležitý krok nikdy nevynecháme, jinak budou hořké a zkazí nám celé jídlo. Připravíme si zeleninu – pokud máme…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Cizrnové křupky z trouby chutnají jako ochucené oříšky. Výsledná křupavost se mění dobou skladování
Karlovarské oplatky a jejich historie: Křupavou lázeňskou cukrovinku miloval i Mozart a stávala 16 haléřů, dnes dáte za jednu oplatku 20 Kč
Studená jahodová polévka osvěží v horkých dnech. S mátou, vanilkou a zjemněná smetanou chutná fantasticky