Kysané zelí ze sudu
Recept ještě nebyl hodnocenPodrobný a přesný návod na výrobu lahodného domácího kysaného zelí vás provede jeho výrobou. Od úplného začátku, kdy si hlávky zelí přinesete domů, přes krouhání, až po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Podrobný a přesný návod na výrobu lahodného domácího kysaného zelí vás provede jeho výrobou. Od úplného začátku, kdy si hlávky zelí přinesete domů, přes krouhání, až po…
Uvaříme rýži a dáme stranou.Na pánvi si osmahneme na cibulce mleté maso, které ochutíme kořením, já používám uzenou papriku, vegetu pikant, sůl a pepř, můžeme použít i…
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou…
Maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáčku, přidáme papriku, sůl, kmín, nakrájený česnek a cibuli na plátky. Pořádně promícháme, podlijeme a dáme péct do trouby na cca…
Příjemně nasládlé karamelizované zelí se skvěle hodí k jakékoli pečínce a knedlíku a jeho příprava není až tak složitá, jak se možná může zdát. Připravíme ho jak z…
Hlávce zelí vyřízneme košťál, celou hlávku dáme do hrnce s vodou, přivedeme k varu a vaříme cca 15 minut. Vyjmeme a opatrně sloupáváme jednotlivé listy, pokud se hlávka…
Na pekáček nakrájíme cibuli, přidáme kousek sádla a poklademe uzenou krkovicí.Každý kousek posypeme nadrobno nasekaným česnekem, kmínem a uzenou paprikou.Podlijeme…
Kapustu nastrúhame na jemno. Slaninu narežeme na kocky, rozškvaríme, opražíme na nej narezanú cibuľu, pridáme nastrúhanú kapustu, osolíme, okoreníme a na miernom ohni…
Vyzkoušejte toto tradiční slovenské jídlo - zelné listy plněné ochucenou směsí masa a rýže, které zabalíte a pak dlouze povaříte ve vodě a rajčatové šťávě. Podávejte je…
Poznejte tajemství čínských nudlí z pohodlí vaší kuchyně! Tyto výživné nudle jsou klasikou asijské kuchyně a nabízejí nekonečné možnosti kombinací s různými omáčkami,…
Maso nakrájíme na kostky a prosolíme je, slaninu na kostičky, cibuli na drobnější kousky, papriku a zelí na proužky a rajče na kousky. V hrnci na oleji opečeme slaninu a…
Máte rádi nenáročná jídla z jednoho pekáčku? Tak to tu pro vás máme skvělý tip. Kuřecí stehna pečená na směsi restované zeleniny s klobásou, která jsou podlitá kečupovo…
Papriky plněné zelím jsou výbornou pochoutkou ke grilovaným masům nebo zabijačkovým specialitám. Pokud máte možnost, naložte si v sezóně levnějších paprik alespoň pár…
Zelí nakrájíme na drobno, osolíme a promneme rukou.Přidáme nakrájenou cibuli, okurky, cukr, pepř, ocet, majonézu a kysanou smetanou.Promícháme a podáváme s čerstvým…
Hlávkové zelí nakrájíme jako na dušení a spaříme asi 10 minut ve slané vodě. Scedíme a přidáme mouku a vejce. Promícháme. Vlijeme na vymaštěný pekáček a pečeme asi 30-40…
Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Zelí nakrouháme najemno a rozprostřeme do pekáčku. Lehce osolíme a okmínujeme. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit…
Hlávkové zelí nakrájíme na drobnější nudličky, chvilku podusíme do poloměkka. Slaninu si nakrájíme na menší kostičky a cibulku nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme a…
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme, z okurky a papriky vyndáme jadřinec. Dáme vařit nudle (lze použít špagety) podle návodu na obalu. Rýžové nudle namočíme na 3 minuty…
Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček (pepř,nové koření).Vaříme asi hodinu,podle kvality masa.Mezitím červenou řepu uvaříme…
Hlávkové zeli nakrájíme na jemné proužky. Přidáme sůl, pepř, kmín a bobkový list. Zalijeme vodou a dáme vařit. Na pánvi na másle orestujeme cibuli do zlatova, přidáme…
Zelí nakrájíme na nudličky, cibuli na céčka. Zelí osolíme a dobře promačkáme, aby zkřehlo a necháme chvíli uležet.Do zelí přidáme cibuli a kapii i s nálevem. Nemusíme…
Menší hlávku zelí nakrájíme na kolečka o tloušťce asi 1 cm. Pečící papír potřeme olejem, rozložíme na něj zelí. Potřeme je olejem, do kterého jsme protlačili česnek.…
Hlávkové zelí (možno si z hlávky postupně k různému užití odlupovat i jen jednotlivé listy) pokrájíme na proužky a vaříme s trochou kmína v osolené vodě doměkka.…
Zelí očistíme a nakrouháme. Pokrájenou cibulku a slaninu zpěníme na sádle, přidáme kmín, zelí a sůl a dusíme do měkka. Je - li třeba přidáme vodu. Zaprášíme moukou,…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Čekanka: Prosincová bylina, která dokáže uzdravovat a vyrábí se s z ní náhražka kávy
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Co s vajíčky od koledníků? Kromě oblíbené pomazánky a vaječné tlačenky vyzkoušejte tahle lehce pikantní nakládaná vejce