Lehký ovocný dortík
Recept ještě nebyl hodnocenBílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bílky vyšleháme se špetkou soli v tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh. Nalijeme do vymazané…
Korpus Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej,vodu a…
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Nalijeme…
Tento lehký jahodový dort se skvěle hodí pro letní oslavy. Měkký korpus se zapečenými jahodami potřeme džemem, který provoníme ovocným likérem. Celý dort ozdobíme…
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme do tuha a za stálého šlehání přidáváme žloutky, cukr a kakao. Vzniklé těsto rozetřeme na pečicí papír a dáme péct do trouby.…
1. Žloutky s polovinou cukru vymícháme do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a obě hmoty spojíme. Přidáme mouku i pudink a promícháme. Těsto rozetřeme na plech…
Uvaříme pudink dle návodu na obalu, jen cukru dáme více. Doslova jej přesladíme. Další cukr už pak do směsi přidávat nebudeme. Můžeme dát i vanilkový cukr. Necháme…
Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh. Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře…
Na upečenou vychladlou piškotovou placku namažeme jahodovou marmeládu, dále krém z malinového pudinku. Postup: Uvaříme malinový pudink v půllitru mléka, necháme…
Troubu předehřejeme na 200°C. Z vajec, vody, 120g cukru, soli, mouky a škrobové moučky vypracujeme piškotové těsto. Dno otevírací formy (o pruměru 26cm) vyložíme papírem…
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s pr. do peč., kakao a nakonec vyšlehaný tuhý sníh z bílků. Vše smícháme a vlijeme do dortové formy vymazané a…
Žloutky utřeme s cukrem a kakaem do husté pěny a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný pečící papír, vložíme do středně vyhřáté…
Piškotové řezy s ovocem a svěžím krémem byly, jsou a vždy budou velmi oblíbené. Pochutnáte si na nich zejména v létě, kdy můžete použít rozmanité čerstvé ovoce. V tomto…
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vodu, zašleháme olej a do pěny zlehka ručně vmícháme směs polohrubé mouky, prášku do pečiva a ořechů.Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou…
Mini zákusky jsou vždy vítaným zpestřením při oslavách, návštěvách, nebo jen tak k nedělní kávě. Listové bublinky můžeme naplnit i pařížskou nebo karamelovou šlehačkou,…
Ušleháme sníh, zvlášť žloutky s cukrem, ty šleháme cca 3 minuty. Postupně do žloutků vmícháme sníh a mouku. Pečeme v rozehřáté troubě cca 60 minut při 180 stupních.…
Dorty typu red velvet jsou velmi oblíbeným dezertem. Výrazná barva a skvělá chuť se přenesla i do miniaturní varianty tohoto moučníku. Na kypré a dobře upečené korpusy…
Z mléka, droždí a 1 lžičky cukru necháme vzejít kvásek. Ten pak přidáme do mísy, kde jsme smíchali obě mouky. Vmícháme zbylý cukr, smetanu, vejce, sůl a mléko.…
Oddělíme trochu mléka, v němž rozmícháme vanilkové pudinky a mouku. Zbytek mléka zahřejeme, předem v něm rozšleháme žloutky a cukr. Do horkého mléka vlijeme pudinkové…
Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. Všechny pevné suroviny včetně ořechů odměříme do hlubší mísy a promícháme je. Přidáme olej, vodu a nastrouhaná jablka a důkladně…
Upečeme 1 bílkový plát: 270 g bílků (cca 9 ks) + 170 g cukru vyšleháme, přidáme 70 g mletých ořechů + 80 g hladké mouky + 1/2 prášku do pečiva. Upečeme na 180 °C…
Na korpus vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, přilijeme vodu s olejem a postupně sypeme mouku s práškem do pečiva. Polovinu těsta dáme do misky a přisypeme lžíci…
Odpalované těsto: Vodu se solí a máslem přivedeme do varu. Postupně přisypáváme mouku a na mírném ohni stále mícháme, až se těsto spojí a přestane se lepit. Do…
Bílky oddělíme od žloutků, přidáme špetku soli a vyšleháme do pěny. Přisypeme cukr a vyšleháme do hustého sněhu. Až se cukr rozpustí. Přidáme žloutky a zašleháme. Potom…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Krevetový koktejl býval nejoblíbenějším jídlem v Británii, dnes se podává spíše jako vtip
Gruzínská omáčka satsivi z vlašských ořechů dodá kuřeti božskou chuť a vůni. Podávat se dá teplá i studená
Trochu líné bochánky: Upečte si na Štědrý den typické staročeské pečivo peciválky