Nezdravá strava - články, postupy a rady
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Soft drinks neboli „liquid candy“ (tekuté sladkosti) jsou nealkoholické nápoje s velkým obsahem jednoduchých cukrů nebo umělých sladidel. Mohou obsahovat i kofein (nebo alkohol max. do výše 0,5 % celkového objemu). Pravidelný příjem těchto nápojů je pro jejich vysoký obsah cukru a nulovou výživovou hodnotu našim tělům nezdravý, a je spojován s obezitou, cukrovkou a zvýšeným výskytem zubních kazů.
Kulinářský slovník Přejít do slovníku
Jako jung food se označují potraviny ne příliš zdravé. Mají vysoký kalorický obsah a zároveň nízkou výživovou hodnotu. Patří mezi ně sušenky, energetické nápoje, chipsy, jídla z fast foodů. Nezdravé jsou především kvůli svému velkému obsahu jednoduchých cukrů a nezdravých tuků (např. margarínů). Pravidelná konzemace těchto junk food potravin vede často k nadváze, a současně má člověk nedostatek potřebných živin.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 11 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 12 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 14 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 16 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 19 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Byliny v kuchyni: Vyrobte si blahodárný med z krásné pampelišky
Britskou specialitu octové brambůrky zvládnete připravit i sami: Delikatesa v anglickém stylu vás ohromí netradiční chutí
Špagety marinara: Základem jsou čerstvá rajčata, voňavé středomořské bylinky a troška parmazánu, přípravu lehce zvládne i začátečník