Jak důlkovat koláčky? Postačí malá sklenička a drobenka bude držet tam, kde má
Nadýchané kynuté koláčky, které jsou uvnitř plněné tvarohem a navrchu zdobené povidly a drobenkou - to jsou dvojctihodné koláčky, které se hodí nejenom na slavnostní příležitosti, ale i k nedělnímu obědu. Poradíme vám, jak do nich správně vytvarovat důlek, aby na nich drobenka držela.
Dvojctihodné koláčky jsou sladká dobrota, kterou každý zná z poutí a jiných slavnostních událostí. Na pohled koláčky vypadají složitě na přípravu, ale pokud si na ně uděláte dostatek času, uvidíte, že je zvládne i začátečník.
Jak důlkovat koláčky
Z vykynutého těsta tvoříme malé bochánky, které plníme tvarohovou náplní a balíme do ranečku. Rovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě malou chvíli kynout. Poté do každého bochánku vytvoříme důlek:
- Nejlépe k tomu poslouží dno malé skleničky (panáku), které pomoučníte v mouce.
- Jinou možností je použít k důlkování vajíčko nebo korkovou zátku.
Koláčky potřeme bílkem, důlky naplníme povidlovou náplní a bohatě zasypeme drobenkou. Upečeme dozlatova.
Pečete si doma rádi koláčky nebo dáte přednost jednodušším sladkým moučníkům? Podělte se s námi o své zkušenosti v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno před 12 hodinami
Osvěžující citronový sorbet
Přidáno před 15 hodinami
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Komentáře