Jak vyrobit panko strouhanku. Stačí dva dny starý bílý chléb a struhadlo
Panko strouhanka je japonská obalovací strouhanka, která má hrubší strukturu než běžná strouhanka. V obchodech bývá poměrně drahá, ale můžeme si ji poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách.
Ideální je dva dny stará veka
Potřebujeme 2 dny starý bílý chléb. Ideální je chlebíčková veka nebo toustový chléb. Odkrájíme kůrky ze všech stran. Potom plátky chleba nakrájíme na kostky a necháme trochu oschnout. Pak tyto kostky nastrouháme na hrubém zeleninovém struhadle (velké kapky). Tvar kapek je pro panko strouhanku typický. Pokud vlastníte nějaký mechanický nebo elektrický krouhač, máte vyhráno, ušetříte si konečky prstů. Strouhanku necháte zcela doschnout, můžete i v mírné troubě, a pak uchováváte v nějaké dóze proti vlhku a hmyzu.
Trojobal s panko strouhankou je skvělý na zelenině i masu.
Komentáře
21. 4. 2024 11:55
21. 4. 2024 11:52
21. 4. 2024 08:54
20. 4. 2024 21:38
12. 8. 2023 12:57
1. 9. 2022 20:05
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 4 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 5 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 6 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 13 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na dokonale vláčný mrkvový dort? Těsto se nesmí přesušit, dobré chuti prospěje i citronová poleva a krém z Lučiny
Jak na dokonalý telecí řízek a bramborový salát? Podle finalisty Pohlreichova souboje restaurací z Long Story Short je fígl v obalování
Dokonalého smaženého kapra dělá správné obalení. Šéfkuchaři se obejdou i bez vajíček a místo trojobalu používají dvojobal
Klasické české rohlíky
cathleen
Hodnocení receptu je 5,0 (127×)