Vepřová panenka musí být upečená tak akorát. Naučte se to podle videonávodu
Vepřová panenka je krásný kus masa, který si zaslouží, aby byl upečený tak akorát – měkké rozpadající se maso na povrchu, růžové šťavnaté maso uprostřed. Jak toho docílit? Zkuste to podle krátkého videonávodu.
Upéct vepřovou panenku právě tak akorát se ne vždy povede, přitom je to s trochou cviku poměrně snadné. Trik spočívá v tom, že maso nejprve opečeme na pánvi a teprve poté ho dáme do trouby.
Jak upéct vepřovou panenku
Když budete postupovat přesně podle návodu, jistě se to povede.
- Nejprve panenku odblaníme (očistíme) ostrým nožem a osušíme kuchyňskou utěrkou.
- Maso osolíme a opepříme ze všech stran a poté ho potřeme olejem.
- Oba konce panenky zahneme a pomocí párátek nebo kuchyňských jehel připevníme, aby se tyto tenčí konce při pečení nespálily.
- Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj panenku a ze všech stran ji opečeme.
- Opečenou panenku přendáme do pekáče, zalijeme ji olejem, který zbyl v pánvi, a poklademe ji kousky másla.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
K vepřové panence se hodí omáčka, ale výborná je i samotná, jen s bramborami.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 10 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 23 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Jak správně uvařit brambory na salát. Pro výbornou chuť salátu je postup důležitý
Komentáře