Poradíme, jak snadno vyrobit domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače. Stačí několik málo ingrediencí a správný postup
Na domácí zmrzlinu, u které si můžeme pohlídat složení, nepotřebujeme speciální přístroj. Stačí mrazák a správný postup.
Mrazák bývá součástí i malé ledničky, takže pak už potřebujete jen nějakou nádobu vhodnou k mražení. Šikovné jsou kelímky nebo vaničky z pevnějšího plastu s víčkem.
Jak na domácí zmrzlinu
Směs na zmrzlinu můžete vyrobit klasicky ze smetany, žloutků, ochucení (kakao, káva, čokoláda, vanilka, ovocný protlak atd.) a cukru - recepty najdete na našich stránkách. Nalijte směs do misky, vložte do mrazáku a každou zhruba hodinu promíchejte, aby se ve směsi netvořily ledové krystaly.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Až bude mít zmrzlina požadovanou konzistenci, můžete ji nechat zcela zmrznout. Před podáváním ale musíte zmrzlinu zase nechat trochu povolit, aby šla porcovat.
Nejrychlejší zmrzlina je ze zmrzlého ovoce, rozmixovaného s vychlazenou smetanou a cukrem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 8 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Banana split
Přidáno před 8 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 21 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 22 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Jak připravit domácí zmrzlinu. Osvědčené tipy, rady a vychytávky na přípravu nejoblíbenějších osvěžujících pochoutek
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Komentáře