Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Manželé se „z donucení“ pustili do přípravy hot dogů: Vyrábíme vlastní klobásy, v obchodech jsme si nevybrali, říkají
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Královna Alžběta II. a princ Filip: Na jejich svatbě se podávala tříchodová snídaně, součástí byla dušená koroptev
Francouzské středověké hostiny: Na talířích z tvrdého chleba se podával pečený páv či zvěřina, zeleninou šlechta opovrhovala
Julius Caesar snídal vinný střik, k večeři měl kuře na rozmarýnu s dušenou zeleninou. A zřejmě si pochutnával i na pizze
Co měla na talíři bájná kněžna Libuše? Zvěřinu pečenou na otevřeném ohništi i kaši slazenou lesním medem
František d´Este a Žofie Chotková zemřeli před obědem. Už ani nestihli ochutnat kuře v těstíčku a dezert „bomba pro královnu“
Chléb a pivo byly základními potravinami starověkého Egypta. Do hrobek zemřelým se dávalo tisíc bochníků a pivo popíjely i děti
Český král Václav II. miloval hostiny, ale panicky se bál otravy. Ze strachu zvracel nebo se nechával věšet hlavou dolů
Co se jedlo v dobách Sámovy říše? Kaše se mastila lněným olejem, maso bylo na talíři každý den a výjimkou nebyl ani kůň
František Ferdinand d´Este miloval švestkové knedlíky od kuchařky na Konopišti. Ale nesmělo chybět hodně cukru a máslíčka
Recept na slaný masový koláč z křehkého těsta: Podle předpisu z 15. století funguje dodnes a je úžasně šťavnatý
Skladatel Beethoven musel mít kávu přesně ze šedesáti zrn a nikdy neodolal pečeným ptákům s hroznovou nádivkou na jalovci
Pět pokrmů, které tu byly už před mnoha staletími: Humus z rozmačkané cizrny jedli staří Egypťané, popcorn indiáni
Králík v marinádě podle starověkého receptu je báječně šťavnatý a křehký, sladkokyselá omáčka k němu skvěle ladí
Skotská královna Marie Stuartovna vyžadovala polévku z koroptví a máslové sušenky, sladkosti odkázala lékárníkovi
Treska podle středověkého receptu: V pivní omáčce je neuvěřitelně jemná, voní cibulí a kořením a chutná fantasticky
Vaječný koňak popíjeli angličtí mniši už ve 13. století. Připravoval se z mléka s rumem a přidávaly se do něj fíky
Kysané zelí v medovém octě po aténsku: Pomáhá při kocovině, velmi dobře chutná a snadno se připravuje