Poslední večeře princezny Diany: Lady Di si před tragickou nehodou dávala mořský jazyk, zeleninovou tempuru a omeletu
Manželé se „z donucení“ pustili do přípravy hot dogů: Vyrábíme vlastní klobásy, v obchodech jsme si nevybrali, říkají
Jak bezpečně užívat jablečný ocet? Maximálně dvě lžíce ve sklenici s vodou před nebo po jídle, a to jen krátkodobě
Jídelníček šlechty 19. století: K snídani stačil jen hrnek kávy, oblíbeným předkrmem byli šneci, na čtyři porce jich bylo třeba 48
Pět moučníků, na kterých si pochutnáváme tisíce let: Palačinky jedl už „ledový muž“ Ötzi a cheescake pekli staří Řekové
Francouzský král Ludvík XIV. spořádal čtyři talíře polévky i celého bažanta a snědl tolik hrášku, že to málem nepřežil
Výlet do středověku: Koláčky s houbovou náplní podle 600 let starého receptu jsou překvapivě vláčné a nadýchané
Bílá paní Perchta z Rožmberka: Pod taktovkou despotického manžela hladověla a často jídávala jen kaše a nekynuté placky
Manžel Marie Terezie František Lotrinský miloval francouzskou kuchyni, ale doma měl nařízeno jíst rakouská jídla
Nechtěnými „hity“ jídelníčku během první světové války byly tuřín, krmná řepa a polévka z vrány, chleba byl na příděl
Jiří z Poděbrad trpěl obezitou a v době jeho vlády se servírovali pečení psi zašití do břicha selat a plnění králíkem
Bývalá britská královna Alžběta si sáček oblíbeného čaje pro jistotu nosila v kabelce a před obědem musela mít speciální aperitiv
Na hostině u egyptských faraonů: Podávali se pečení voli, husy nebo holubi s chlebem a hosty občas zmohl alkohol
Královna Marie Antoinetta milovala croissanty, vodu si nechávala dovážet a pila ji s květy pomerančovníku
Prezident Tomáš G. Masaryk jedl sice velmi střídmě, nikdy ale neodolal bramborovým škubánkům s mákem a cukrem
Jak se jedlo ve středověkém podhradí? Na jídelníčku byly nejen obilné kaše, ale i úhoř, hlemýždi a různé nekynuté placky
Historie a cesty koření na evropské stoly: Mák se dával na chleba, pepřem se platily daně a svazek bylin odháněl čarodějnice
Spisovatel J. R. R. Tolkien nesnášel francouzskou kuchyni, zato zbožňoval stejná jídla jako „jeho“ hobbité, třeba houby
Prezident Edvard Beneš se stravoval skromně. Stačily mu brambory s máslem a miloval bramboračku s houbami
Poslední večeře princezny Diany byla jednoduchá: Omeleta se zeleninou a čerstvými houbami Lady Di chutnala
Z kulinární historie: Čínská kuchyně má 18 tisíc let dlouho tradici, ale rajčata a pro ni typické chilli papričky přinesli až Evropané