Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dokonalá boloňská omáčka podle Meghan Markle: Vyzkoušejte tajný trik vévodkyně ze Sussexu
Zdroj: Cuketová omáčka na špagety, ilustrační foto. Zdroj: Toprecepty, SimplyFood

O Meghan Markle, vévodkyni ze Sussexu a manželce prince Harryho, se teď hodně mluví. Co má tato dáma ráda na talíři? Miluje například hranolky a ještě raději má kanadský pokrm poutine, k tomu ale ráda vaří a umí to i zdravě. Před časem navíc odtajnila opravdu vychytaný trik, jak uvařit skvělou boloňskou omáčku. Vyzkoušejte ho a jezte královsky!

Co jí Meghan Markle?

Manželka prince Harryho Meghan Markle je momentálně jednou z nejprobíranějších světových celebrit. Bývalá herečka v roce 2018 prozradila v rozhovoru pro magazín Delish, co ráda jí i vaří. Ačkoliv pochází z Kalifornie, vévodkyně ze Sussexu několik let žila v Kanadě, a to když tam natáčela seriál Suits, který ji proslavil. Markle má k zemi javorového listu blízký vztah, a tak není divu, že jedním z jejích nejmilejších pokrmů je poutine, kanadský tradiční pokrm sestávající z dvakrát fritovaných hranolků přelitých zahuštěnou masovou omáčkou a doplněných pařeným sýrem. „Dobré poutine poznáte tak, že sýr při skousnutí jakoby zakvíkne, zavrže,“ popsala s úsměvem v interview. Pak upřesnila, že podstatou je použít do poutine takový druh sýra, který se úplně nerozteče.

Pokud jde o zdraví a krásu, vévodkyně Meghan magazínu Delish řekla, že kvůli problematické pleti se rozhodla z jídelníčku zcela vyřadit lepek a pro hezčí pokožku si dopřává mandle, které obsahují mnoho antioxidantů. Markle prý den začíná vodou s citronem, aby nastartovala metabolismus, a pije zelená smoothies, i když přiznala, že jí zrovna dvakrát nechutnají a vnímá je jako „nutné zlo“ pro pevné zdraví. Není fanynka dezertů; po dobré večeři si raději než kus sladkého dopřeje sklenku kvalitního vína, preferuje červené.

Meghan v rozhovoru dále prozradila, že má ráda steaky, a také se ráda ujímá zástěry na rodinných grilovačkách. Aby zvýraznila chuť masa, má vévodkyně malý trik – těsně před servírováním steak mírně zakápne citronovou šťávou. A jednou dokonce ochuntala i Beaver Tail (v překladu bobří ocas). Nemusíte se ale bát o život nějakého nebohého bobra; Beaver Tails jsou tradiční kanadské koláčky, které se pečou právě ve tvaru bobřích ocasů a zdobí se karamelem, čokoládou, ovocem a dalšími sladkými posypkami.

Zucchini bolognese podle vévodkyně ze Sussexu

Kromě informací o tom, co Meghan ráda jí, odtajnila vévodkyně magazínu Delish i svůj speciální recept na boloňskou omáčku, ve které není vůbec žádné maso, a dokonce ani rajčata, přesto je chuťově úžasná a má skvělou konzistenci. Chtěli byste toto jídlo vyzkoušet? Zabere to chvíli času, ale jinak je to jednoduchý recept, který byste určitě měli ochutnat.

Na Zucchini bolognese, jak Meghan pokrm nazývá, budete potřebovat čtyři až pět středních cuket, jednu nadrobno nakrájenou cibuli, jednu lžíci olivového oleje, asi 100 ml vody, bujónovou kostku, šťávu z poloviny citronu, špetku drceného chilli, strouhaný parmazán a samozřejmě těstoviny. Meghan ráda volí rigatoni, ale možné je použít také farfalle nebo staré dobré špagety.

Postup je opravdu snadný. Ve větším hrnci (nebo ideálně v holandské troubě) rozehřejete olej a přihodíte nakrájenou cibuli. Necháte ji změknout, což vyžaduje asi 6 minut restování. Poté do hrnce přijdou oloupané a na kostičky nakrájené cukety, bujón, voda a sůl a pepř. A teď ten trik - hrnec nebo holandskou troubu přiklopíte pokličkou, stáhnete plamen a necháte cukety velmi zvolna vařit celé 4 hodiny. To je dostatečně dlouhá doba, aby se zelenina rozvařila a rozpadla do omáčkové formy. Když je omáčka hotová, zbývá už jen dochutit ji citronovou šťávou a chilli, přidat sýr a samozřejmě i uvařené těstoviny, které se správně mají s omáčkou vždy promíchat již v hrnci. Hotovo, můžete servírovat a uvidíte, že toto lehké jídlo zachutná i masožravcům.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více