Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zdravé recepty: Usnadněte si jejich přípravu v kuchyni

Jaro klepe na dveře a vy byste měli zase začít myslet na svou životosprávu a začít zdravěji jíst. Přece jen nechcete v létě u vody schovávat kila pod vytahaná trička, ale raději si užívat obdivné pohledy ostatních. Nemáme pravdu? Poradíme vám, jaké pomocníky si do kuchyně pořídit, pokud chcete nastartovat zdravý životní styl.

Zdravá strava je základem vitálního a spokojeného těla, proto si pořiďte následující vychytávky, díky kterým si v kuchyni s přípravou zdravých a vyvážených jídel poradíte raz dva.

Rýže i luštěniny ve zdravější podobě

lauben.comPrémiový pomocník Lauben Low Sugar Rice Cooker nejen uvaří, ale díky funkci Low Sugar při vaření oddělí nadbytečné cukry. Podíl sacharidů tak lze zredukovat až o 40 procent a vy si můžete vychutnat uvařenou rýži ve zdravější podobě. Má samozřejmě časovač a funkci Keep warm. Rýžovar také disponuje různými režimy, a tak v něm kromě rýže připravíte i luštěniny nebo polévku.

Mixér, který bude vaší kuchyni slušet

tescoma.czTyčový mixér President od Tescomy je výkonný a snadno rozmixuje i tvrdé potraviny. Mixovací nádoba s objemem 800 ml je ideální pro rozmixování omáček, polévek, přípravu pyré, majonéz, dresinků, ale i koktejlů. V sekací nádobě opatřené kvalitním nerezovými noži zase nasekáte pohodlně maso, cibuli, tvrdé pečivo, ořechy, sýry, ovoce, zeleninu i bylinky na požadovanou hrubost nebo připravíte snadno a rychle zeleninové saláty a pesta. 

Když se vám nechce vařit

AlbertPokud zrovna nestíháte uvařit zdravé jídlo doma, nemusíte klesat na mysli, stačí zajít do Alberta a koupit pro celou rodinu některou ze zdravých svačinek Fresh Bistro. Na výběr máte svěží saláty, lahodné wrapy i křupavé bagety, které dokonale chutnají. Co takhle  vyzkoušet zdravý a chutný salát s černou rýží?

Šalvějový čaj pro posílení trávení

svetmineralu.czŠalvějový bio čaj má příjemně kořeněný tón a obecně je znám pro své hojivé a dezinfekční účinky. Navíc uklidňuje a pomáhá při poruchách nespavosti. Tím, že si uvaříte šalvějový čaj, který má příjemnou vůni připomínající kadidlo, posiluje celé tělo a je vhodné ho pít při nadýmání. Také posiluje trávení, zlepšuje pamět, zmírňuje pocení a čistí krev. Jeho pití byste tedy měli rozhodně zařadit do svého zdravého jídelníčku.

Chutná grilovaná zelenina

avokado.cz

Ke zdravému stravovování patří konzumace zeleniny ve velké míře. Pokud vám už saláty polezou krkem, zkuste si zeleninu ugrilovat. Nejen, že skvěle chutná, ale navíc ji můžete použít jako zdravou přílohu k masu třeba místo hranolek. Aby měla dokonalou chuť, využijte kořenící směsi Avokádo určené na grilovanou zeleninu. Jde o speciálně připravenou směs koření a bylinek.

 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více