Rady pro kuchařky
30. 10. 2008 Tipy a triky
Pokud chceme, aby vývar z kostí a masa měl krásnou barvu, vaříme společně s cibulí, kterou neloupeme a ještě ji předem opečeme na tuku.
Už jste přesolili někdy polévku ? Jak to napravit ? Zkuste v ní povařit několik malých brambor.
Potřebujete čistý vývar k přípravě huspeniny nebo sváteční polévky ? Musíme ji vyčistit pomocí vaječných bílků. Bílky našleháme do řidší pěny, nalijeme do vychladlého vývaru a za stálého šlehání přivedeme k varu. Bílek se srazí a vtáhne do sebe nečistotu z vývaru.
Při vaření uzeného masa v tlakovém hrnci se doporučuje po prvním vývaru slít vodu, protož maso bývá dost slané. Doba varu v tlakovém hrnci je krátká a tudíž se sůl nemůže dostatečně koncentrovat a zhorší se chuť masa.
Pokud chcete, aby při krájení vařeného nebo pečeného masa šťáva tolik nevytékala, nechte maso před krájením asi 15 minut ležet na kuchyňské lince.
Při pečení libových mas zbytečně do něj nepíchejte. Vytéká z něj šťáva. U tučných mas se může opatrně, ale pozor, abyste nepíchali až do svaloviny, ale jen do kůže s podkožním tukem.
Nechcete, aby se vám při smažení obalené potraviny v trojobalu přichytávaly k pánvi ? Přidejte při obalení do vajíčka trochu Solamylu.
Řízky obalené klasicky v trojobalu zkuste ještě obalit v bílkách, které ušleháte do řidší pěny. dosáhnete tak křehkého obalu.
Syrové maso neukládejte do lednice zabalené v obyčejném papíru, protože z masa odsaje šťávu. Doporučuje se balit do voskovaného papíru.
Šťávu nebo omáčku z ,masa podlévejte vždy vývarem z kostí nebo odřezků masa.
Při přípravě mletého masa nejprve přilévejte vodu (kolik maso vezme) a dobře zapracujte rukama. Maso bude po upečení chutnější a šťavnatější.
Loupou se vám špatně klobásy ? Zkuste je na 15 minut před loupáním zabalit do vlhkého plátýnka.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Jak nařezat špekáčky, aby se dokonale propekly a nespálily? K nejlepším metodám patří ježek nebo chobotnice
Babiččiny blbouny: Nadýchané sladké kynuté knedlíky s ovocnou náplní podle našeho receptu zvládete snadno
Svatební menu prince Williama a princezny Kate: Před 13 lety všechny uchvátil osmipatrový dort s 900 cukrovými květy
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 15 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zákaz rozdělávání ohně čarodějnice v Praze nezastaví: Plameny se rozhoří na Ladronce, na špekáčky můžete jít do Žlutých lázní
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů