Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Udělejte si Vánoce opravdu výborné! Pochutnejte si na kvalitních dobrotách
Zdroj: Pixabay

Jez do polo-syta, pij do polo-pita, vyjdou ti naplno léta. Tohle lidové moudro zná každý z nás, ale upřímně, nejsou Vánoce tou nejvhodnější chvílí, kdy ho porušit? Protože tolika dobrotám kolem sebe odolá opravdu jen málokdo.

Ne, určitě není třeba se přejídat během celých svátků. Dopřejte si ale alespoň o Vánocích něco navíc, držet zpátky se můžete zase od ledna. Vybírejte ale kvalitní dobroty, přinášíme vám inspiraci.

Usnadněte si práci

Nebudeme si lhát, vánočka sice ke svátkům neodmyslitelně patří, ale je s ní tolik práce! Tak trošku podvádějte a dopřejte si ji od profesionálů. Pekli ji mistři pekaři z Alberta. Střídka je jemná jako zimní vločka a dozlatova upečený povrch posypaný křupavými mandlemi navodí tu správnou vánoční atmosféru u vás doma.

Královské Vánoce s mandlemi

Z rodu prémiových mandlí pochází sladké mandle s královskou máslovou chutí a perfektní křupavostí. Mandle odrůdy Nonpareil jsou jemně sladké a krémové. Odrůda je mezi pěstiteli jedna z nejoblíbenějších, protože se dá snadno blanšírovat nebo dále zpracovat. Oblíbená je také pro svůj vzhled, který z ní dělá první volbu při zdobení dezertů. Mandle Nonpareil se sbírají jako první ze všech, takže startují sezónu.

 

Jemná i ostrá

Až budete mít dost vánočních sladkostí, sáhněte po omáčkace Darbo’s Wild Lingonberry. Je skutečnou lahůdkou pro chuťové pohárky, obsahuje totiž ovoce 60%, konkrétně nejkvalitnější brusinky na světě z volné přírody ve Skandinávii. Jemná, ale ostrá chuť brusinky dodává zvláštní nádech pokrmům z ryb, stejně jako všem druhům dezertů. K výrobě omáčky Darbo All Natural Wild Brusinky jsou používány pouze brusinky, cukr, koncentrát citronové šťávy a želírující látka pektin.

Bezmasá dobrota

Až budete mít dost všech kaprů, řízků, pečení a klobás, připravte si bezmasé jídlo. Co třeba čočkové karbanátky s ovesnými vločkami? Potřebovat budete čočku, vločky, mrkev, sůl a pepř, česnek, hořčici a pikantní kečup, dále oregano, petrželku, strouhanku, dvě vejce cibuli a něco na smažení. Myslete však na to, že vločky a čočku je třeba předem namočit. Potom si už jen připravte tyčový mixér a dejte se do práce.

Vsaďte na minerály

Stát se to samozřejmě může. Advent trvá už několik dnů, ochutnáváme tu sladké, tu slané a prostě si nedokážeme nic odepřít. A najednou už cítíme, že to je na naše tělo moc. Než polykat tabletky na zažívání, zkuste se raději spolehnout na sílu minerálů. Bolí vás po všem tom mlsání žaludek a trápí žaludeční potíže? Vhodné jsou na tento neduh třeba avanturín, magnezit, opál, obsidián nebo topaz, ale i mnoho dalších.

 

Staňte se profíky

I ta nejlepší hospodyňka sem tam musí nakouknout do kuchařky. Chybí vám ještě vánoční dárek pro maminku nebo babičku? Co takhle Vánoční balíček od Topreceptů? Najdete v něm vázanou knihu Naše kuchařka se 150 nejhledanějšími recepty na českém internetu, ověřenými uživateli a návštěvníky webu. Každý podrobně popsaný recept zdobí celostránková fotografie a doplňuje QR kód, který čtenáře z tištěného receptu navede přímo na recept na webu Toprecepty.cz s videem. Naše moučníky je kniha plná nejoblíbenějších sladkých receptů webu Toprecepty.cz. Ke každé objednávce obdržíte navíc zdarma kalendář.

 

 

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více