Vianočný kalendár pečenia
23. 12. 2008 Vaření
Vianočné pečenie je pre mnohé gazdinky výbornou príležitosťou ukázať rodine, ale aj hosťom svoje cukrárske umenie. Mnohé z nich, hlavne tie začínajúce, majú niekedy problém, kedy aké pečivo piecť, aby na Vianočné sviatky bolo akurát a pritom v kľude, bez chvatu. Pre všetkých, ktoré vianočné pečivo s láskou pripravujú, je tu ako malá pomôcka tento kalendár.
polovica novembra | Pečieme štóly, biskupské chlebíčky so sušeným ovocím. Zabalené vydržia niekoľko týždňov. |
4 týždne pred Vianocami | Pečieme medovníčky, perníčky, medové neplnené cukrovinky, praclíky. |
začiatok decembra | Pečieme striekané pečivo, neplnené pečivo z krehkého cesta, keksy. V dobre uzavretých dózach vydržia až 8 týždňov čerstvé. |
okolo 7. decembra | Pečieme penové snehové pečivo, škoricové pečivo, makronky. Zostanú čerstvé 3 - 4 týždne. |
po 15. decembri | Pečieme vanilkové a orechové rožteky. Skladujeme ich v uzavretých škatuliach, jednotlivé vrstvy prekladáme papierom. Vydržia čerstvé až do Vianoc. |
po 19. decembri | Upečieme tortové korpusy z krehkého a piškótového cesta, záviny, rolády, tvarohové štóly a nepečené dezerty. Uložíme zabalené vo fólii. |
tesne pred Vianocami | Naplníme a ozdobíme torty, rolády, krémové rezy a uložíme do chladu. |
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Šneky z listového těsta jsou povinným pohoštěním, čekáte-li návštěvu
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 6 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské retro řízečky: Z málo masa vyčarujeme hodně řízků a ještě do nich můžeme využít zbytky
Víkend na chalupě: Vyzkoušejte 18 receptů na rychlá jídla s použitím minima surovin
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Komentáře
17. 11. 2011 13:19
24. 9. 2009 19:27
24. 9. 2009 06:03
10. 2. 2009 11:21
10. 2. 2009 10:45
10. 2. 2009 08:38
10. 2. 2009 08:33
10. 2. 2009 08:16
10. 2. 2009 00:55
24. 12. 2008 11:14
24. 12. 2008 09:47
24. 12. 2008 09:29