Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuchyň vedle praktické a estetické funkce převzala také funkci sociální a stává se prostorem, v němž trávíme čas se svoji rodinou a přáteli. Kuchyň by proto měla být nejenom funkční, ale také útulná, pohodlná a harmonická. Zde jsou některé trendy, které by neměly chybět v žádné moderní kuchyni pro rok 2013.

Kuchyň vedle praktické a estetické funkce převzala také funkci sociální a stává se prostorem, v němž trávíme čas se svoji rodinou a přáteli. Kuchyň by proto měla být nejenom funkční, ale také útulná, pohodlná a harmonická. Zde jsou některé trendy, které by neměly chybět v žádné moderní kuchyni pro rok 2013.

1. Skleněné plochy. Sklo je velmi stylové a praktické, a proto není divu, že je v moderních interiérech čím dál populárnější. Pro účely kuchyně je sklo ideálním volbou, neboť je velmi hygienické a dobře se čistí. Navíc skleněné prvky každou místnost projasní a prozáří, a tím ji dodají dojem svěžesti, lehkosti a vzdušnosti. Kromě prosklených skříněk, skleněných polic, židlí, stolů a barových pultů je trendem číslo jedna skleněná deska, která rámuje okolí kuchyňské pracovní plochy, a tím chrání stěnu před poškozením a nečistotami.

2. LED osvětlení. LED osvětlení je velmi stylové, energeticky úsporné a představuje nejuniverzálnější alternativu moderního osvětlení. Proto je jeho užití populární nejen v kuchyních, ale také v obývacích pokojích, ložnicích, koupelnách a dokonce i venku na terasách a zahradách. Tzv. LEDky jsou tedy perfektním doplňkem každé nadčasové kuchyně, ve které vytvoří tu správnou světelnou pohodu.

3. Vysoký lesk. Pokud chcete, aby byla vaše kuchyň elegantní a chic, vsaďte na lesklé povrchy. Ty působí honosným a vzdušným dojmem a mohou se pyšnit širokou škálou barev. Skvělé je, že nemusíte kompletně měnit zařízení celé kuchyně – mnohý nábytek stačí pouze nechat zrenovovat a díky moderním povrchovým úpravám je okouzlující lesk ihned na světě.

4. Dotyková baterie. Moderní kuchyně se nejvíce zaměřují na praktičnost, a proto není divu, že se jejich nezbytnou součástí stále častěji stávají dotykové baterie. Dotykové baterie jsou velmi praktické, hygienické a úsporné, nemluvě o jejich moderním nadčasovém designu.

5. Přírodní materiály. Pokud chcete držet krok s nejnovějšími trendy, vybavte svoji kuchyň masivní pracovní deskou, přičemž naprostým hitem jsou desky z přírodních materiálů, jako je dřevo, kámen, beton nebo křemen. Desky z těchto materiálů jsou vysoce funkční a estetické. Pokud chcete i trochu ušetřit, vyberte si z široké nabídky pracovních ploch z umělých materiálů, které ty přírodní dokonale imitují.

6. Dřevěná podlaha. Dřevo je velmi univerzální, elegantní a stylové, a proto je v rámci moderních interiérů jedním z nejoblíbenějších materiálů. Pokud chcete, aby vaše kuchyň působila příjemným, harmonickým a klidným dojmem, zkrátka, aby dýchala tou pravou atmosférou domova, dřevěné podlahy jsou trefou do černého. Dřevo je příjemné nejen na pohled, ale i na dotek a navíc se poměrně dobře udržuje. Další velkou výhodou dřevěných podlah je jejich široká nabídka.

7. Hluboký dřez. I malý detail, jakým je dřez, dokáže změnit vzhled celé kuchyně. Bytoví architekti za trend roku 2013 zvolili hluboké dřezy – ty jsou velmi praktické a svým výrazným vizuálním efektem se snadno stanou dominantním dekorem celé místnosti. I materiál dřezu je pro výsledný vzhled důležitý – například kamenné, keramické či granitové dřezy vypadají originálně a působivě.

8. Vestavěné spotřebiče. Většina kuchyní se vyznačuje prostorově úspornými řešeními. Funkčního a důmyslného uspořádání prostoru docílíte vestavěním všech spotřebičů, které by jinak působily rušivě a zabíraly podstatnou část pracovní plochy.

9. Mix barev a povrchových úprav. Bývaly doby, kdy veškerý kuchyňský nábytek byl sjednocený, měl stejnou barvu i povrchovou úpravu. Současné trendy fandí veselým kombinacím barevných odstínů i různých povrchů, které vytváří dynamický a živý dekor.

10. Minimalismus. Jednoduché a minimalistické designy jsou velmi populární, neboť jsou vzdušné a čisté. Díky jednoduchým liniím působí kuchyň organizovaně, upraveně a nadčasově. Skvělou inspirací vám může být tzv. skandinávský styl, který je čím dál oblíbenější.

11. Mosazné kohoutky. Dalším výrazným trendem letošního roku jsou mosazné kohoutky, které jsou velmi elegantní a stylové. Díky své všestrannosti se stanou skvostnou ozdobou vaší kuchyně bez ohledu na styl zařízení, typ výzdoby či použité barvy. Mosaz je sice náročnější na údržbu, ale její kouzlo je nezaměnitelné.

Více na www.hyperbydleni.cz.

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více