Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

VIDEO: Jak probíhal křest našich video kuchařek? Podívejte se, co přáli kmotři Josef Maršálek, Besky nebo Tereza Bebarová!
Zdroj: Toprecepty

Nejčtenější český web o vaření, Toprecepty.cz, pokřtil nedávno tři kuchařské knihy. Podívejte se na video, co knížkám popřáli slavní kmotři i jak celý křest probíhal. Užijte si to s námi a nalaďte se na domácí pečení a vaření!

Tři kuchařky s několika kmotry

Jak už jsme dříve psali v našem předchozím článku, v úterý 21.6. 2022 se uskutečnil nedaleko Prahy křest tří unikátních kuchařských knih. V čem jsou tyhle kuchařky tak jiné? Jednak obsahují ty nejlepší rodinné recepty od amatérských pekařů a cukrářů z celé České republiky, jednak je ke každému receptu natočeno video, které si jednoduše spustíte rovnou z kuchařky načtením QR kódu. Jsou to tedy první tištěné video kuchařky! Knížky Naše kuchařkaNaše moučníky a Naše kuchařka 2 jsou na českém trhu opravdu ojedinělé. 

Kmotry kuchařek byli cukrář Josef Maršálek, herečka a moderátorka Tereza Bebarová, vítezka MasterChef Česko Besky a autorka kuchařek o pečení, Iva Trhoňová. „Když si vygooglíme, že chceme péct třeba citronovou bábovku, vyskočí nám Toprecepty.cz, ať chceme nebo ne, prostě je to nejnavštěvovanější web. A tyhle knihy vlastně vznikly jako výběr toho nejnavštěvovanějšího z toho webu, na který přispívají lidi z celé republiky,“ řekla na křtu herečka a moderátorka Tereza Bebarová, která se dokonce křtu samotného ujala a pod vedením profíka otevřela šampaňské na křest sabráží, neboli odseknutím hrdla lahve šavlí.

Celé akci byla přítomna i známá pekařka a autorka několika úspěšných knih o pečení, Iva Trhoňová, která je zároveň spoluautorkou výše zmíněných kuchařek. „Těch nej nej receptů je na webu Toprecepty hodně, určitě tisíce, máme i několik set excelentních receptů, ale přirozeně se tam nevešly všechny. Vybírali jsme proto pocitově ty nejlepší z nejlepších,“ řekla na křtu, který se odehrával ve špičkové restauraci Zas a znova. Tu vlastní uznávaný gastromanažer Karel Šimůnek, známý z podcastu Chef Arena, kam si pravidelně k mikrofonu zve česká kuchařská esa. Lepší místo pro křest se tudíž snad ani najít nedalo. 

Každopádně, kuchařky jsou to krásné a krásná byla i samotná akce. Podívejte se sami: 

 
A pokud se raději než na video díváte na fotky, obsáhlou fotogalerii ze křtu najdete i v našem článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více