Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Josef Maršálek, Tereza Bebarová, Besky i pekařka Iva Trhoňová v úterý 21. 6. společně pokřtili tři unikátní kuchařské knihy. Pojďte se s námi podívat, jak to na křtu probíhalo, co kmotři popřáli novým knížkám i co se ochutnávalo.  

První české video kuchařky  

Kdyby restaurace Zas a znova ve středočeské Sulici měla švy, pak by možná v úterý pomalu, ale jistě začaly praskat. Tolik lidí, obyčejných i slavných, se přišlo podívat na křest tří kuchařek z edice Toprecepty. Čím jsou tenhle knihy výjimečné?

Když si vygooglíme, že chceme péct třeba citronovou bábovku, vyskočí nám Toprecepty.cz, ať chceme nebo ne, prostě je to nejnavštěvovanější web. A tyhle knihy vlastně vznikly jako výběr toho nejnavštěvovanějšího z toho webu, na který přispívají lidi z celé republiky,“ řekla na křtu herečka a moderátorka Tereza Bebarová. Podívejte se na video, co Tereza knížkám popřála: 

Oceňuju QR kód, to je výborný nápad,“ okomentoval unikátnost prvních tištěných video kuchařek cukrář a porotce pořadu Peče celá země Josef Maršálek. Knížky Naše kuchařka, Naše moučníky a Naše kuchařka 2 jsou na českém trhu opravdu ojedinělé.

Nejen, že jsou sestaveny z těch nejlepších receptů, opravdu TOP receptů, zaslaných obyčejnými lidmi z celé České republiky, ale také je ke každému receptu přiřazen unikátní QR kód. Ten vás navede na video, díky kterému zvládnete i ten nejsložitější recept levou zadní. Na druhé straně, v knížkách nejsou žádné recepty, které by nezvládli amatérští kuchaři nebo cukráři. Nejde o publikaci pro profíky, i když i těm se líbí.

Vítězka soutěže MasterChef Česko, Veronika Divišová alias Besky se na křtu dokonce přiznala, že to byl právě web Toprecepty, na kterém čerpala inspiraci v soutěžním klání. „Během mé cesty MasterChefem to byly právě Toprecepty, které mi velmi pomohly a mnohokrát jsem se tam inspirovala,“ prohlásila Besky a dodala, že knížkám přeje, aby se dostaly minimálně do každé české a slovenské domácnosti. Ačkoliv je Besky slavnou cukrářkou, se svým slavnějším kolegou Josefem Maršálkem, se poprvé potkali právě na křtu kuchařek. A konečně měli čas chvíli si popovídat.

Doba se zvrtla do nějakého uspěchání,“ komentoval vše Josef Maršálek, „ale když se zastavíte, tak zjistíte, že to jídlo a recepty sbližují strašné množství lidí, kteří se sejdou u stolu, něco si můžou povědět, něco si předají. Když je nám pak padesát, šedesát, sedmdesát, tak zůstávají vzpomínky. A nejkrásnější vzpomínky jsou kolem jídla. Proto já bych chtěl, aby se tahle kniha prodávala,“ popřál slavný cukrář na křtu a dodal, že věří, že se první náklad 7500 kusů prodá za týden.

Svým dílem do knížky přispěla také známá pekařka a autorka několika úspěšných knih o pečení, Iva Trhoňová. „Těch nej nej receptů je na webu Toprecepty hodně, určitě tisíce, máme i několik set excelentních receptů, ale přirozeně se tam nevešly všechny. Vybírali jsme proto pocitově ty nejlepší z nejlepších,“ řekla na křtu, který se, jak už jsme zmínili, odehrával ve špičkové restauraci Zas a znova. Tu vlastní uznávaný gastromanažer Karel Šimůnek, známý z podcastu Chef Arena, kam si pravidelně k mikrofonu zve česká kuchařská esa.

Šéfkuchařem u grilu byl Petr Hajný, který pro hosty připravil mimo jiné i kachní prsíčka, recept z obálky knížky Naše kuchařka 2. Ochutnali jsme a je to delikatesa! A co ještě bylo na křtu dobrého? Saláty ve skleničce, luxusní makronky, řízečky, grilovaná zelenina a kuchařky k nakousnutí, byly totiž z perníku! Spolupracovnice webu Toprecepty.cz, Eva Cherýnová, upekla na akci 3D kuchařky z perníku, které byly navíc naplněné perníčky ve tvaru loga Toprecepty. Ostatně, podívejte se a pokochejte sami! 

Připravili jsme pro vás obsáhlou fotoreportáž z celého křtu (pod hlavní fotografií).

Unikátní video kuchařky, složené výhradně z prověřených rodinných receptů, zakoupíte na našem eshopu.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více