Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zásobte se na svátky. Tyhle dobroty vám vylepší Vánoce
Zdroj: Pixabay

Na jakou vánoční specialitu se o Vánocích nejvíc těšíte? Máte už teď chuť na salát, chodíte tajně vykrádat zásoby rohlíčků nebo tajně sníte o vánočce k snídani? Nebojte, čas dobrot už se blíží.

Než usednete ke svátečně prostřenému stolu a pustíte se do vánoční klasiky, dejte si něco, co jste třeba zatím neochutnali. A dobré pití si schovejte i na další sváteční dny. Stojí to za to.

Na jamajské vlně

Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender, je ikonou světa rumů. V Appleton Estate, nejstarší nepřetržitě fungující jamajské plantáži a destilerii, pod jejíma rukama vznikají prémiové rumy unikátního charakteru už 25 let. Appleton 12 y.o. Rare Casks je směsí rumů, z nichž nejmladší zrál 12 let. Je určen pro pomalé popíjení, kdy díky své robustní chuti plné dřeva, ovoce, kakaa, pomerančové kůry a mandlí potěší i běžné konzumenty whisky. Seženete na www.warehouse1.cz.

Experimentujte s dobrotami

Na Štědrý večer je nutná klasika – salát, řízek, kapr, cukroví. Nechcete si ale letošní svátky udělat maličko exotické? Anebo si dopřejte speciality na oslavu konce roku. Vychutnejte si španělské speciality s rodinou. Sestavte si ze široké nabídky tapas od Alberta chuťovky přesně pro vás. Třeba krevety s chilli a citrónem zachutnají každému. Navíc nesou označení ASC, které znamená odpovědný chov. Skvěle se k nim hodí například rozpečená bagetka.

Pro kuchaře v rodině

Toho, kdo v rodině rád vaří, byste si měli hýčkat! Největší český web o vaření Toprecepty přináší pro takové rozmazlování ideální dárek, a to lákavé vánoční balíčky ze svého eshopu.Volit můžete menší, kde najdete Naše kuchařky nebo větší, kde publikace s recepty doplníte vychytávkami, které vaření vylepší a obdarovaného jistě potěší. Potěšte blízké zástěrou nebo kuchařkou Topreceptů.

Dopřejte si elixír

V elixír s blahodárnými účinky se může proměnit každý doušek vody nebo čaje. Vylepšit nápoje, které jsou sami o sobě prospěšné, lze díky minerálům. Stačí do konvičky čaje nebo karafy s vodou přidat tromly nebo surové kameny a přijímat blahodárné účinky kamenů. Pokud si nejste výběrem jistí, sáhněte po připravených balíčcích.

Milovníci chilli pozor!

Nemůžou se vaši blízcí nabažit pálivého jídla? Přímo pro ně je dělaná dřevěná bedna s páčidlem od Manboxeo.cz plná chilli! Bedna je ode dna až po víko plná chilli omáček a pochutin, které si zamiluje každý milovník kapsaicinu. Vedle kvalitních dobrot, které si jen tak někde nekoupí, si vaši blízcí užijí i jedinečný zážitek z páčení v Česku vyrobené dřevěné bedny. K tomu všemu můžete dovnitř nebo navenek krabice přidat i osobní vzkaz, aby byl dárek skutečně od srdce…

Vánoční dárek na celý život

Pokud nevíte, co nadělit blízkým pod stromeček, máme pro vás tip. Chromozoom www.chromozoom.cz, spadající pod skupinu GHC, nabízí přelomovou novinku v podobě komplexních genetických testů. Můžete si vybrat ze 4 oblastí, mezi které patří Nutri, Sport, Health a Beauty. Na základě osobní DNA analýzy umí test odhalit, zda máte sklon k intolerancím či alergiím na potraviny, jakým směrem nastavit hubnutí, jaký vliv mají geny na váš krevní tlak a hladinu cholesterolu či pro který typ sportu máte největší předpoklady. Výsledky to však nekončí. Chromozoom nepřináší jen genetické reporty, ale především jasná doporučení, která ke všemu naleznete v interaktivní webové aplikaci. Ta se stane vaším osobním trenérem, nutričním poradcem i koučem v jednom.

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více