Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Blíží se Vánoce a právě teď je ta správná doba přemýšlet o tom, čím potěšit své blízké. Pokud tedy nejsi punkerka, co to zásadně nechává na 24. prosince ráno a pak se zoufale přehrabuje na benzínce v poloprázdných regálech. Věřit, že vydoluješ trumfové eso mezi gumičkami do stěračů, prošlými bagetami a čímsi, co připomíná použitou podestýlku pro čivavu tvojí domovnice, to chce opravdu dost pevné nervy. Nebo chceš mít raději přeci jen všechno přichystané, vyvoněné a zabalené včas? Náš tip tě zachrání:

Blíží se Vánoce a právě teď je ta správná doba přemýšlet o tom, čím potěšit své blízké. Pokud tedy nejsi punkerka, co to zásadně nechává na 24. prosince ráno a pak se zoufale přehrabuje na benzínce v poloprázdných regálech. Věřit, že vydoluješ trumfové eso mezi gumičkami do stěračů, prošlými bagetami a čímsi, co připomíná použitou podestýlku pro čivavu tvojí domovnice, to chce opravdu dost pevné nervy. Jsi tak trochu srabka a chceš mít raději přeci jen všechno přichystané, vyvoněné a zabalené včas? Náš tip tě zachrání:

Vyrob si svůj první šperk

Nikdy jsi nic takového nezkoušela? Nevadí, pro začátek vybereme něco, co zvládne opravdu každý. A pro pokročilé, které by to nebavilo, máme neméně skvělý tip na nový eshop s korálky, komponentami a dalším životně důležitým sortimentem pod jednou střechou.

Jmenuje se „anebotak.cz a je to pohodový obchůdek s materiály a pomůckami pro kreativní tvorbu. Vybere si tu každý, kdo se zabývá šperkařinou, bižuterií nebo třeba výrobou orgonitů, amuletů a všech těch malých milých věcí pro ozdobu těla i pro potěchu duše.

A není to obyčejný obchod s korálky a drahými kameny, je to kouzelný projekt dvou stále mladých lidí, Luďka a Jitky, kteří se dlouhodobě zabývají tvorbou interiérů, bytových doplňků a také šperků z minerálů. O své zkušenosti se rádi podělí a budeš-li mít jakýkoliv dotaz, můžeš se na ně obrátit o radu. Případně je najdeš v nádherném romantickém prostředí venkovského ateliéru „anebotak” v Železném Újezdě na jižním Plzeňsku.

V sortimentu „anebotak” najdeš kromě přírodních materiálů, jako jsou kamínky, mušle, dřevěné i kovové komponenty na výrobu šperků, i slušný výběr návlekových materiálů, přírodní i barevné kožené řemínky, vlasce, řetízky, dráty a další pomůcky, materiály, dárkové obaly a krabičky.

Aha, zeptáš se, a k čemu je mi to všechno dobré? Může to být třeba nenáročný způsob, jak si zpestřit vzácné volné chvilky na mateřské. Díky nové dovednosti si ale taky můžeš splnit sen: přivydělat si na cestování nebo na studia a možná si založit vlastní šperkařskou dílničku a postavit se na vlastní nohy. Zkrátka, udělat si z koníčka zaměstnání.

Chybí ještě něco? Chuť by byla, co třeba nářadí? Pro začátek vystačíš s několika druhy bižuterních kleští, ty v anebotak pořídíš za symbolickou cenu. A můžeš se vrhnout do svého prvního projektu!

„Ketlované naušky s perličkami a granáty”

Materiály:

- 2 ks ozdobných ketlovacích nýtů s kuličkou, délka cca 35 mm, síla 0,5 mm

- 2 ks afroháčků ideálně z chirurgické oceli 316L (ocel je prostě sexy), kategorie Bižuterní komponenty nerez

- 2 ks zarážky na afroháčky (plastové nebo nerez)

- 18 ks granátových korálků- disky, kategorie Korálky z minerálů

- 10 ks malých vrtaných perliček, kategorie Perly, perleť

- 2 ks bižuterní ramínka s očky, kategorie Bižuterní komponenty

- 1 dárková krabička, kategorie Dárkové krabičky

Návod:

Navlékneme korálky na nýt, ketlovacími kleštičkami vymodelujeme na nýtu očko pro zavěšení. Očko navlékneme na afroháček a zamáčkneme. Aby byl výsledek dokonalý, naaranžujeme do dárkové krabičky. Hotovo.

„A to je jako všechno?”

Neboj, pravé tvůrčí utrpení přijde vzápětí, až budeš zkoušet vlastní nové vzory, další techniky, vybírat a nakupovat nové materiály, no však uvidíš sama.

A příště si můžeme vyzkoušet něco náročnějšího, třeba cínovaný šperk.

Během chvilky máš vyřešené Vánoce, finance i kariéru. Není to skvělé? Jasně, že tak jednoduché to nebude, ale pro začátek je fajn zjistit, že nikdo a nic ti nemůže zabránit v rozletu. :-)

PR článek

Komentáře

Severinka Severinka

10. 11. 2014 18:51

ÚÚžasné:yes::yes::yes:

Lenka Klubalová

5. 11. 2014 22:13

Úplnou náhodou jsem našla Vaše webové stránky. Mám ráda originální šperky z čehokoliv ale nesmí to být pokřivený kus materiálu, nazývaný originálem, když je to spíš kýč!!!
Vaše šperky, jsou opravdu úžasné, jemný um se zakomponovaným kamenem. Moc hezké, jen s obtížemi si vyberu. Vaší nabídku si přikládám bezi "oblíbené". Snad si vyberu později.
Přeji hodně štěstí výrobcův v práci.
Zdraví Lenka

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více