Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Nicole Kidmanová vařit neumí, klobáskám s kari omáčkou a chlebem ale nikdy neodolá
Zdroj: Wikimedia Commons, Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, a Freepik, timolina, koláž Toprecepty.cz

Australská herečka v těchto dnech slaví 56. narozeniny, postavu by jí však mohla závidět leckterá dvacítka. Proto překvapí, že Nicole Kidmanová sice pravidelně cvičí, ale nedrží žádnou speciální dietu. Občas ale zahřeší australskými klobásami.

Vaření jí moc nejde

„Jím v podstatě cokoli, ale s mírou,“ uvedla herečka s tím, že potřebné vitaminy a minerály dodává ještě prostřednictvím různých potravních doplňků. Krásná australská herečka dodržuje pravidlo 80:20, tedy 80 % zdravých potravin a 20 % nezdravých.

Protože pochází z Austrálie, je zvyklá jíst hodně ryby a mořské plody. Miluje talíř s čerstvými ústřicemi, tygřími krevetami a kraby či humry. Samotné vaření jí však podle jejích slov „moc nejde“. Když prý peče kuře pro svého manžela Keitha Urbana, je pokaždé vysušené.

Nicole miluje pohyb, cvičí jógu, jezdí na kole a běhá. Pochází totiž z rodiny, kde sport byl součástí života.

„Demokratické“  klobásy

A co Nicole ráda jí? Jako správná Australanka nedá dopustit na vše, co pochází z moře. Také konzumuje tzv. libové bílkoviny, tedy kromě již zmíněných mořských plodů samozřejmě ryby, v oblibě má například tilapii či konzervovaného tuňáka.

Dopustit nedá na australské klobásy, které si ráda vychutná grilované nebo s kari omáčkou. Australské klobásy jsou součástí všech důležitých kulturních a jiných aktivit. Dokonce se podávají vždy v den voleb jako democracy sausages.

Většinou jde o klobásy vyrobené z vepřového a hovězího masa a připravené na grilu. Další možností je tyto klobásy připravit na pánvi s kari a cibulkou a hráškem, jako příloha je vhodný chléb.

Pokud žijete v Austrálii, můžete si v supermarketu koupit balíček, kde jsou klobásky a směs na omáčku. Mnohem lepší je připravit si omáčku podle vlastní chuti.

Kari klobásky

A je co důležité? Použít můžete jakýkoli druh klobásy na gril, které pořídíte v našich supermarketech. Dobré jsou například ty italské, protože jsou samy o sobě pikantní. Pokud jde o zeleninu, tak cibule a hrášek, to je základ. Přidat můžete i mrkev, zelené fazolky či houby. Budete potřebovat:

  • 4 klobásy, každá cca 150 g
  • kari koření
  • 1 cibuli nakrájenou najemno
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl a pepř
  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Přidejte klobásy a opékejte je dohněda, často je otáčejte, aby se propekly rovnoměrně (asi 10 minut). Sundejte z plotny a nechte mírně vychladnout, poté nakrájejte na 4-5 cm kousky.
  2. Do stejné pánve, ve které jste dusili klobásy, přidejte cibuli a na středním plameni duste, dokud nebude průhledná. Poté přidejte kari, hovězí vývar a vraťte klobásy do pánve. Přiveďte k varu a poté snižte teplotu.
  3. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob se 2 lžícemi studené vody. Nalijte do pánve s kari klobásami a jemně promíchejte. Přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut, dokud omáčka pěkně nezhoustne.
  4. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s chlebem nebo bramborovou kaši či vařenou rýží a těstovinami.

Zdroje informací: 

insider.com: Nicole Kidman follows an '80-20' healthy diet and keeps her workouts simple. Here's how she stays in killer shape.

goodhousekeeping.com: What Nicole Kidman Actually Eats in a Day

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více